ARESTAT PREVENTIV. Magistraţii Tribunalului Constanţa au emis aseară mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Gheorghe Deli-Iorga, zis Geani, de 30 de ani, din Cernavodă, presupusul ucigaş al soţilor Petre şi Elena Garoafă. El este cercetat de oamenii legii pentru comiterea infracţiunii de omor deosebit de grav. Gheorghe Deli-Iorga a devenit principalul suspect în dosarul dublului asasinat care a şocat întreaga ţară după ce, miercuri seară, a declarat, în timpul audierilor, că el i-a omorât pe soţii Garoafă, părinţii Gabrielei Mitu, tânăra înecată de soţ în apele Canalului Dunăre – Marea Neagră. Acesta le-a spus procurorilor că luni a mers la domiciliul celor două victime, situat pe strada Călăraşi din Cernavodă, pentru a discuta despre problemele pe care Gabriela şi Bogdan Mitu, cel mai bun prieten al său, le aveau în căsnicie. “Suspectul susţine că, la un moment dat, Petre Garoafă ar fi pus mâna pe un cuţit şi l-ar fi ameninţat, moment în care l-a dezarmat şi l-a înjunghiat. Apoi, spune el, a omorât-o şi pe Elena Garoafă. Pentru moment, aceasta este doar o declaraţie, care trebuie verificată şi coroborată cu probele găsite la locul crimei”, declara, miercuri seară, Gigi Ştefan, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. După ce a făcut declaraţia-şoc, Deli-Iorga a mers alături de anchetatori la locuinţa soţilor Garoafă, unde a descris modul în care i-a omorât pe cei doi, după care le-a indicat poliţiştilor locurile în care şi-a aruncat hainele murdare de sânge. De asemenea, el le-a spus oamenilor legii că a folosit două cuţite şi le-a arătat un tomberon în care le-ar fi aruncat. Armele, însă, nu au fost găsite. Deli-Iorga a mai declarat că, după ce i-a omorât pe soţii Garoafă, a plecat acasă. După câteva ore, realizând ce a făcut, s-a întors la locuinţa celor două victime şi a ascuns cadavrele, pe cel al femeii într-un şifonier, iar pe cel al bărbatului, sub pat. Şeful lui Gheorghe Deli-Iorga a confirmat faptul că acesta nu a venit luni la serviciu.

ULTIMUL DRUM. Gabriela Mitu şi părinţii acesteia, Petre şi Elena Garoafă, au fost înmormântaţi ieri în Cimitirul Ortodox din Cernavodă. Peste o sută de oameni i-au condus pe ultimul drum. “Nu-mi vine să cred ce li s-a întâmplat! O familie a fost distrusă! Ucigaşul ar merita nu omorât, nu trimis la puşcărie, ci torturat. Ar trebui dus într-o cuşcă din metal şi chinuit pentru ceea ce le-a făcut acestor oameni”, şi-a arătat indignarea unul dintre vecinii familiei Garoafă. “Aşa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată în Cernavodă. Eu, personal, nu am mai auzit de o asemenea tragedie! Şi nu înţeleg ce a fost în mintea criminalului, ce i-au făcut aceşti oameni cumsecade ca să-i măcelărească în halul ăsta. Eu îi cunoşteam pe amândoi şi oameni mai liniştiţi şi mai de treabă decât ei nu am mai întâlnit niciodată”, a declarat unul dintre apropiaţii soţilor Garoafă. “Înainte de Crăciun, soţia mea se pregătea să plece în Italia, unde munceşte. Şi-a luat rămas bun de la soţii Garoafă, moment în care Elena i-a spus: “e, cine ştie când ne mai vedem…”. M-am gândit mult la cuvintele ei de atunci… E ca şi cum ar fi presimţit că ceva rău urma să se întâmple. Şi pe el, pe Petre Garoafă, l-am văzut abătut în ultima perioadă. Nu ştiu ce să spun, dar poate a simţit şi el ceva”, îşi aminteşte Avram Prică, cel care a descoperit marţi după-amiază cadavrul femeii.

“NU EL I-A UCIS”. Mulţi dintre cei care îl cunosc pe Geani au mari îndoieli în privinţa vinovăţiei tânărului. “Este un băiat foarte liniştit şi la locul lui. Aşa mi s-a părut întotdeauna. Avea un loc de muncă, iar în timpul liber mai mergea pe la oameni pe acasă şi îi mai tundea. El se trage dintr-o familie de frizeri”, a declarat unul dintre tinerii aflaţi ieri în cimitirul din Cernavodă. “Nu avea un anturaj dubios, era băiat cuminte. Nu am auzit să fi făcut vreodată măcar un scandal. Şi acum, dintr-o dată, spune povestea asta: că el i-a omorât cu atâta cruzime pe acei oameni. Eu nu îl cred. Eu sunt convins că încearcă să acopere urmele adevăratului autor. Nu ştiu de ce face acest lucru, dar aşa simt eu că stau lucrurile. Nu el i-a ucis”, a spus unul dintre amicii lui Gheorghe Deli-Iorga. Bogdan Mitu încă este dat dispărut. Poliţiştii au emis miercuri un comunicat de presă în care prezintă semnalmentele acestuia. Bogdan Mitu are 1,80 metri înălţime, constituţie astenică, ochi căprui, păr şaten, ten brunet, calviţie bilaterală. Oamenii legii nu ştiu cu ce haine era îmbrăcat bărbatul în ziua dispariţiei. Poliţiştii roagă persoanele ce pot furniza informaţii referitoare la acest caz să apeleze linia unică 112 sau să meargă la cea mai apropiată unitate de poliţie. Lucrătorii Poliţiei Transporturi Navale Cernavodă au reluat ieri căutările pe Dunăre, dar nu au reuşit să găsească trupul neînsufleţit al bărbatului. Scafandrii nu au putut lua parte la operaţiuni, din cauza condiţiilor meteorologice.

CE SPUN SPECIALIŞTII. „Soţul fetei era o persoană foarte geloasă, iar gelozia este o boală. Când mă uit la poza lui văd un om cu probleme psihice foarte serioase. Nu cred că mai avea puţin şi murea, probabil avea probleme de sănătate, dar nu atât de grave. Cred că vroia să o ţină pe fată lângă el şi de aceea făcea pe victima. În cursul zilei de ieri (n.r. - miercuri) eu mă gândeam că el şi-a omorât socrii. Foarte tare nu m-am înşelat, deoarece el este autorul moral. Probabil că vorbea cu prietenul lui şi se plângea de socri că nu îi ajută şi poza în postură de victimă. Fiind prieteni la cataramă de foarte multă vreme, probabil a vrut să îl ajute, dar a făcut-o într-un mod foarte violent. Mobilul crimei a fost probabil răzbunarea prietenului său, pentru că nu ştiu dacă din casă a dispărut ceva. Urmează să se stabilească cu lux de amănunte ce şi cum s-a întâmplat, dacă au fost împreună sau dacă a fost singur, cum a declarat el. Probabil va da mai multe declaraţii care vor elucida în totalitate cazul. Nu înţeleg de ce criminalul le-a dat atâtea lovituri de cuţit şi de ce s-a chinuit să ascundă cadavrele. Probabil că el îl domina pe prietenul lui, iar acesta, dacă era mai violent, mai isteric, s-a hotărât să acţioneze. Fiind şi în stare de ebrietate, s-a dus şi i-a măcelărit pe cei doi soţi ca să îşi ajute prietenul şi să îl răzbune”, a declarat cms. şef Liviu Chesnoiu, expert poligraf în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.
(sursa: www.telegrafonline.ro)