Primarul orasului Cernavoda d-na Mariana Mircea participa in perioada 17 – 19 septembrie la Adunarea Generala a Asociatiei Oraselor din Romania (AOR).Pe ordinea de zi a adunarii se afla spre dezbatere urmatoarele subiecte: prezentarea raportului de activitate a consiliului director, discutii privind modificarea statutului Asociatiei oraselor din Romania, prezentarea procedurilor de alegeri.

Se vor alege membrii Consiliului director AOR pe fiecare regiune si membrii Consiliului director general.In cadrul intalnirii, primarii oraselor din Romania vor mai dezbate si programul strategic de dezvoltare a oraselor din Romania perioada 2008 – 2012.

Ariile si domeniile de interventie pentru dezvoltarea oraselor din Romania sunt infrastructura, educatia, sanatatea, asistenta sociala, siguranta publica, activitatile economice, turismul. Strategia de dezvoltare a AOR este un document strategic ce presupune abordarea sistematica, regulata si structurata a dezvoltarii asociatiei, din perspectiva domeniilor enuntate ca fiind de interes pentru orasele romanesti.

(sursa: Primaria Cernavoda)