România a fost somată de Comisia Europeană (CE) pentru a răspunde la detaliile tehnice şi economice cerute de Bruxelles privind construcţia Reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă.

În acest sens, Comisia Europeană a dat termen României până în ianuarie 2010 să răspundă la această cerinţă. „Cei de la Bruxelles ne-au trimis întrebările la care doresc să afle răspuns, legat de viitoarele Reactoare 3 şi 4 de la Cernavodă. Noi avem obligaţia şi interesul să le dăm aceste detalii”, a declarat directorul „Nuclearelectrica”, Pompiliu Budulan. El a menţionat că există încă întrebări la care CE aşteaptă un răspuns şi că „Nuclearelectrica”, care deţine 51% din EnergoNuclear, compania de proiect care va construi şi pune în funcţiune Reactoarele 3 şi 4, împreună cu AECL (Atomic Energy of Canada Limited), lucrează în prezent la aceste răspunsuri şi că sunt în grafic cu aceste detalii solicitate.

Astfel, delegaţia formată din reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Transport a Energiei, a Comisiei Europene, ar urma să vină în ianuarie în România, la Cernavodă, pentru a vedea exact cum şi unde vor fi construite Reactoarele 3 şi 4, pentru ca apoi să se exprime cu privire la acest proiect.

(sursa:www.telegrafonline.ro)