Traficul feroviar pe ruta Bucureşti-Constanţa a fost reluat sâmbătă seară, după mai mult de 14 ore de la producerea accidentului de la Lehliu. Incidentul, în care au fost implicate două trenuri, a fost provocat de mecanicii uneia din locomotive. Conducerea CFR Marfă susţine că aceştia nu au respectat procedurile şi că circulau cu viteză prea mare.

Anchetatorii au stabilit că mecanicii locomotivei care a intrat în vagonul din spate al altei garnituri sunt vinovaţi de producerea accidentului, pentru că au mers cu viteză mai mare decât era permis în zonă.

Directorul de la CFR Marfă nu a putut preciza dacă semnalul luminos de pe marginea şinei era stins pentru că era defect sau pentru că era nou şi nu fusese dat în funcţiune.

Operaţiunile de ridicare a locomotivei şi vagonului avariate au început după 11 ore de la producerea accidentului. Pentru degajarea şinelor a fost nevoie de două macarale de mare tonaj care să ridice mastodonţii de fier.

Unul dintre trenurile implicate în accident era încărcat cu role de tablă iar al doilea, cu cărbuni. Accidentul a avut loc pe magistrala 800 Bucureşti-Constanţa, între Săruleşti şi Lehliu.

(sursa:www.antena3.ro)