Primăria oraşului Cernavodă a demarat un proiect privind construcţia de locuinţe tip Campus, similare cu cele construite de societatea „Nuclearelectrica” pentru specialiştii Centralei Nucleare Electrice. Ansamblul de locuinţe propus de primarul Mariana Mircea se va construi în zona de nord a oraşului, la ieşirea spre localitatea Seimeni, în perimetrul delimitat de strazile R. Iordăchescu - T. Stravru - ID Chirescu - DJ 223. Cartierul de locuinţe se va întinde pe o suprafaţă de aprox. şapte hectare.

Cartierul de locuinţe va fi alcătuit din 20 de blocuri cu regim de înălţime compus din parter şi etaj, avînd fiecare între 10 sau 12 apartamente. Cartierul va fi prevăzut cu parcări auto, locuri de joacă şi platforme pentru gunoi, spaţii verzi cu amenajări şi dotări edilitare, precum şi mobilier urban conform normativelor în vigoare. Reprezentanţii Primăriei au precizat că aleile pietonale vor fi dimensionate corespunzător şi se vor amenaja dalaje şi platforme pentru accesul locatarilor.

Zona de locuinţe va racordată la reţelele de energie electrică, telefonie, alimentare cu apă şi canalizare. „În Cernavodă există o cerere mare de locuinţe, iar proiectul de amenajare a unui cartier va rezolva în parte aceste solicitări, contribuind la reaşezarea oraşului în limite noi. Locuitorii din Cernavodă merită cele mai bune condiţii, drept urmare voi depune toate eforturile pentru a transforma oraşul într-unul european din punct de vedere urbanistic”, a declarat primarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea.

Valoarea estimată a lucrărilor se ridică la opt miliarde de lei. Proiectul va fi dezbătut în şedinţa Consiliului Local din aceasta lună, urmînd ca lucrările să înceapă în vara acestui an.

(sursa: www.telegrafonline.ro)