Primăria Cernavodă a inaugurat, ieri, prima din cele trei piscine care vor fi date în folosinţă, în această vară, de administraţia locală. Noua piscină este situaţă în faţa Complexului Sportiv Axiopolis, unde zeci de copii şi tineri au aşteptat, ieri dimineaţă, cu sufletul la gură, să se deschidă porţile locului unde îşi vor petrece timpul liber în această vacanţă de vară.

Suprafaţa bazinului este de aprox. 240 metri pătraţi şi este complet descoperită. Piscina este dotată cu conducte de alimentare cu apă, conducte de evacuare a apei uzate şi sisteme de filtrare şi reciclare a apei. Zona este împrejmuită cu gard din panouri de tip metro, cu plasă bordurată şi stîlpi de susţinere. Pardoseala este din piatră naturală, care împiedică alunecarea şi posibilele accidente. De jur împrejurul bazinului au fost amplasate şezlonguri, umbreluţe, scaune şi mese. Spaţiul este dotat şi cu toalete ecologice şi duşuri.

Piscina va fi administrată de către organizaţia nonguvernamentală Centrul pentru Resurse Civice, care va asigura cursuri de înot şi cursuri de prim ajutor cu instructori calificaţi. Cursurile vor fi gratuite pentru copii. De asemenea, organizaţia nonguvernamentală va asigura personal calificat care va supraveghea piscina, astfel încît să nu se producă accidente.

„Mă bucur că am reuşit să le ofer copiilor din Cernavodă bucuria de a avea locuri de petrecere a timpului liber pe perioada vacanţei de vară. Sînt copii care nu au posibilitatea să meargă la mare şi de aceea sînt sigură că se vor bucura să vina aici să înoate şi să se joace alături de prieteni”, a declarat primarul oraşului, Mariana Mircea. Piscina va fi deschisă, zilnic, între orele 9.00 şi 21.00. Copiii vor plăti 1 leu/oră, iar adulţii, 10 lei/zi.

Investiţia pentru amenajarea acestei piscine s-a ridicat la 180.000 de lei şi a fost suportată de la bugetul local. Potrivit Primăriei, în următoarele două săptămîni vor fi gata şi celelalte două piscine din cartierele Trust şi Gara fluvială. Primăria a demarat, încă de anul trecut, din luna septembrie, un proiect amplu care constă în construirea a trei piscine în aer liber, în trei zone diferite ale oraşului (Trust, strada Canalului, lîngă Baza sportivă, strada Portului, lîngă Gara fluvială). În 2008 s-a lucrat la proiectele tehnice şi de execuţie, iar anul acesta încă din primavară a început execuţia propriu-zisă.

(sursa: www.telegrafonline.ro)