Nu mai puţin de 34 de românce, printre care şi mai multe tinere din judeţul Constanţa, au fost găsite de poliţiştii spanioli în două cluburi de noapte din Barcelona, acolo unde erau forţate să se prostitueze de membrii unei grupări de trafic de carne vie. Poliţiştii români şi autorităţile spaniole au reuşit să anihileze reţeaua din care făceau parte mai mulţi cetăţeni români.

Potrivit anchetatorilor, în anul 2008, procurorii DIICOT Ploieşti au început să adune probe împotriva unui grup infracţional care făcea trafic de persoane în vederea exploatării lor sexuale pe relaţia România - Spania. Patru dintre indivizii care făceau parte din această reţea au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, dar trei membri ai grupării au reuşit să fugă din ţară, poliţiştii români solicitând sprijinul autorităţilor din Spania pentru prinderea lor.

Poliţia spaniolă a stabilit că victimele erau recrutate din România, fiind înşelate cu privire la scopul călătoriei în Spania (li s-a promis un loc de muncă legal), pentru ca la destinaţie să fie ameninţate şi agresate pentru a se prostitua. Oamenii legii spun că victimele erau supuse la practici sexuale sadomasochiste. Tinerele erau exploatate în cluburi din Girona, Tordera-Barcelona şi Barcelona, cu acordul proprietarilor localurilor.

Victimele erau transportate de către mebrii grupului cu autoturismele personale de la locul de cazare la cluburile de noapte. Pe 21 octombrie, autorităţile spaniole au efectuat mai multe descinderi simultate în locurile unde erau cazate tinerele şi în cluburile de noapte unde erau duse, fiind reţinute 25 de persoane.

(sursa:www.telegrafonline.ro)