Procurorii DIICOT Constanţa au atacat cu recurs sentinţa prin care cinci tineri au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea pentru trafic de minori şi de droguri. Procesul a ajuns pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi va începe pe 7 august.

Reamintim că cel considerat de anchetatori liderul reţelei de traficanţi, Ovidiu Sandu, zis „Chelie”, de 25 ani, din Cernavodă, a fost condamnat de judecătorii constănţeni la patru ani de închisoare cu executare. Complicii lui, Nicoleta Raluca Popescu, Daniel Profir, Şerban Marian Tomulescu şi Costin Sorin Enache, zis Mache, au primit câte trei ani de detenţie, iar Florin Martinaş, doi ani.

Potrivit rechizitoriului, cercetările au început pe data de 9 aprilie 2010, atunci când Sandu şi concubina lui, Nicoleta Raluca Popescu, au fost prinşi în flagrant în timp ce căutau cumpărători pentru cinci grame de haşiş şi 19 comprimate de extasy, stupefiante pe care oamenii legii le-au găsit în autoturismul său. În aceeaşi zi, anchetatorii au efectuat percheziţii domiciliare în Constanţa, Năvodari şi Cernavodă, în locuinţele lui Ovidiu Sandu şi Sorin Enache, unde s-au descoperit nouă grame de haşiş, 3,6 grame de canabis, 0,5 grame de pulbere de drog, 0,4 grame de mefedronă şi mai multe ghivece în care se cultiva canabis.

• HAŞIŞ ŞI PROSTITUŢIE • Potrivit anchetatorilor, membrii reţelei îşi găseau clienţi printre liceenii din Constanţa, Bucureşti, Medgidia şi Cernavodă. Imediat după ce a fost prins în flagrant, Ovidiu Sandu s-a oferit să colaboreze cu poliţiştii şi să îi denunţe pe complicii lui, în speranţa că nu va fi arestat.

Cu toate că a mai „turnat” două persoane, tânărul s-a trezit, după 17 zile de la depistarea lui, respectiv pe 27 aprilie 2010, că este reţinut şi încarcerat. Pe 21 aprilie 2010, poliţiştii au descins la domiciliile lui Şerban Marian Tomulescu şi Dragoş Şerban, ambii de 21 de ani, din Cernavodă, de unde au confiscat 110 grame de haşiş şi 44 de comprimate de droguri de mare risc.

Pe lângă acuzaţia de trafic de droguri, Sandu a fost judecat şi pentru că a sechestrat în vederea exploatării sexuale o fată de 14 ani. În plus, tânărul ar fi instigat-o pe concubina lui să-i vândă şapte comprimate de ecstasy unui individ cunoscut sub numele „Iuda”, implicând-o totodată şi în traficul de minore, întrucât a cazat-o pe adolescenta de 14 ani în apartamentul în care locuiau împreună.
(sursa: www.telegrafonline.ro)