Primarul orasului Cernavoda, doamna Mariana Mircea a convocat marti 23 septembrie consiliul local in sedinta extraordinara. Motivul intrunirii il reprezinta proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate Sistem integrat de Reabilitare a sitemului de alimentare şi canalizare a staţiilor de tratare a apei potabile şi a staţiilor de epurare a apelor uzate în localitãţile cu o populaţie pânã la 50.000 locuitori, în oraşul Cernavoda.

Conform studiului de fezabilitate, reteaua de canalizare menajera din strada Dacia va fi inlocuita cu o noua retea care se va prelungi in vederea preluarii apelor menajere. Prin acest studiu de fezabilitate s-au mai prevazut retele de canalizare intr-un cartier cu locuinte noi si metode de tratare a sistemului de preluare a apelor provenite de la ploi in zona centrala a orasului. In acelasi proiect la capitolul reabilitarea retelor de alimentare cu apa este inclusa si devierea conductei de aductiune apa potabila in lungime de 829 m pe podul Sf. Maria. Investitia in valoare de 3.500.000 de euro este suportata in procent de 80% de catre Compania Nationala de Investitii ( CNI ) iar restul de la bugetul Consiliului local Cernavoda.

Consilierii cernavodeni se vor mai intalni si luni 29 septembrie in sedinta ordinara a acestei luni. Pe ordinea de zi sunt cuprinse mai multe proiecte de hotarari de interes pentru oras si locuitorii sai.

Printre proiectele initiate de primarul orasului Mariana Mircea, amintim proiectele privind aprobarea unor planuri urbanistice de detaliu ( PUD ) pentru construirea unor obiective economice si de prestari servicii in zona industriala, proiectele privind nominalizarea consilierilor locali care vor face parte din consiliile de administratie ale Spitalului local si ale societatii de furnizarea a agentului termic. Aprobarea regulamentului prin care se interzice accesul oricarui vehicul in zona centrala a orasului este un alt proiect de hotarare ce va fi dezbatut in sedinta consiliului local de la inceputul saptamanii viitoare.

(sursa:Primaria Cernavoda)