Primăria Cernavodă a început derularea proiectului privind implementarea sistemului de management integrat al deşeurilor urbane în localitate şi comunele limitrofe: Seimeni, Saligny, Rasova.

Proiectul, în valoare de 725.781,49 euro (85,9% prin proiectul Phare CES 2005 Coeziune Economică şi Socială - Schema de investiţii pentru sprijinirea iniţiativelor sectorului public în sectoarele prioritare de mediu şi 14,1% din bugetul Consiliului Local Cernavodă), a parcurs deja toate etapele procedurii de reglementare privind impactul asupra mediului.

Potrivit primarului Cernavodei, Mariana Mircea, o parte din investiţiile prevăzute a fost deja achiziţionată. Este vorba de 280 de containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor, o autospecială de transport containere şi o autogunoieră compactoare.

Prin implementarea proiectului, colectarea va fi realizată pe trei fracţiuni de deşeuri: hîrtie/carton, plastic/recipiente PET, deşeuri menajere nereciclabile. Activităţile de bază ale proiectului constau în construirea a 57 de platforme noi şi reabilitarea celor 33 de platforme existente, construirea şi montajul staţiei de transfer şi sortare.

Platformele vor fi betonate cu o suprafaţă de 10 metri pătraţi şi vor fi dotate cu scurgere la canalizare sau rigolă. Pe fiecare platformă se vor amplasa trei containere de culori diferite şi marcate astfel încît să faciliteze colectarea selectivă de la populaţie.

De asemenea, se vor organiza mai multe campanii de conştientizare care vor consta în distribuirea unor materiale informative, spoturi publicitare pe principalele canale media locale, caravane în cartierele Cernavodei şi cele trei comune implicate în proiect.
(sursa:www.telegrafonline.ro)