Primăria oraşului Cernavodă va organiza, la sfîrşitul acestei săptămîni, „Zilele Recoltei”, tradiţionala sărbătoare a toamnei, aşteptată cu nerăbdare de cernăvodeni.

Sîmbătă şi duminică, 10 şi, respectiv, 11 octombrie, de la primele ore ale dimineţii, producătorii de legume - fructe, lactate, produse apicole şi flori îşi vor amenaja standurile în centrul oraşului. De asemnea, la tîrg se vor afla şi meşteşugari cu produse de lemn, ceramică, ţesături, sosiţi din mai multe colţuri ale ţării special pentru “Zilele Recoltei”. „În aceeaşi zonă vor fi amenajate şi ţarcuri pentru crescători de animale, care vor participa la sărbătoare cu cai de rasă, capre, oi, iepuri şi păsări”, a declarat primarul Mariana Mircea.

Sîmbătă, în holul Primăriei vor fi deschise expoziţii de pictură şi tapiserie a artistului Gheorghe Constantin, de ceramică „Ebru”, prezentată de artişti din Turcia, şi de costume populare şi obiecte vechi. Sărbătoarea toamnei va fi îmbogăţită cu muzică şi dansuri populare. Pe scena amenajată în centrul oraşului, atît dimineaţa, cît şi seara, vor evolua artişti şi ansambluri folclorice din Constanţa, Ovidiu, Medgidia, Cernavodă, Cumpăna, Hîrşova, Castelu, Ghindăreşti. Vor mai fi prezente două ansambluri folclorice din străinătate, ansamblul Svoboda din Krsko - Slovenia şi ansamblul Yafem din Yalova - Turcia.

Cei care iubesc muzica oltenească se vor bucura sîmbătă seara de muzica artistului Vasilică Florinel şi de evoluţia ansamblului Teleormanul, dar şi de muzica Anetei Stan şi Elisabetei Turcu.

În programul “Zilelor Recoltei” mai sînt incluse şi concursuri pentru gospodinele oraşului, „Cea mai bună zacuscă” şi „Cele mai bune murături”, expoziţii de produse culinare turceşti, concursuri pentru pasionaţii de fotografie, cele mai frumoase fotografii din Cernavodă urmînd a fi premiate.

(sursa:www.telegrafonline.ro)