STRIVIT ÎN CABINĂ. Un grav accident rutier s-a produs, vineri, în localitatea constănţeană Cernavodă, din cauza unei… albine. Incidentul a avut loc la doar câteva sute de metri de podul rutier care traversează ecluza de pe Canalul Dunăre-Marea Neagră. Lucrătorii Poliţiei Rutiere spun că accidentul a avut loc în jurul orei 11.00. Ionel Pavel, de 42 de ani, din satul Dor Mărunt, din Călăraşi, conducea un tir, cu numărul CL 09 GMC, încărcat cu apă minerală.

La un moment dat, şoferul a scăpat de sub control autovehiculul, care a derapat şi s-a răsturnat pe linia de cale ferată din apropierea şoselei. Întrucât cabina a fost grav avariată s-a impus intervenţia unui echipaj de descarcerare pentru salvarea şoferului. „Am intervenit pentru descarcerarea unei victime ca urmare a unui derapaj pe partea dreaptă a carosabilului. Şoferul a declarat că a fost înţepat de o albină şi a pierdut controlul volanului. Intervenţia a durat 45 de minute.“, a declarat locotenentul Lucian Crăciun, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Medgidia al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“.

TRAFIC RESTRICŢIONAT. Pentru repunerea remorcii şi a capului tractor pe carosabil a fost necesară intervenţia unei macarale de mare tonaj. Şina de cale ferată a fost eliberată după mai bine de trei ore de la producerea accidentului. Oamenii legii spun că nu a fost o misiune uşoară având în vedere că macaragiul a trebuit să fie atent în permanenţă la liniile de contact ale reţelei electrice, care se aflau chiar deasupra remorcii.

„Circulaţia feroviară nu a fost afectată de acest accident având în vedere că tirul s-a răsturnat pe firul doi de circulaţie, care, în prezent, este închis pentru lucrări de reabilitare. Am impus, însă, între staţiile Cernavodă şi Saligny, o limită de viteză de 30 de kilometri la oră pentru a feri echipele care lucrează la ridicarea tirului de pe şine“, a declarat Dorin Maer, directorul Diviziei Infrastructură a Regionalei CFR Constanţa. Totodată, traficul rutier spre autostrada Soarelui a fost deviat prin localitatea Cernavodă până când tirul a fost repus pe roţi.

Şoferul tirului, Ionel Pavel, a fost transportat, cu leziuni uşoare la cap şi picioare, la Spitalul Medgidia, pentru primirea îngrijirilor medicale necesare. Cercetările în acest caz sunt continuate de poliţiştii de la Rutieră pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc acest accident.
(sursa:www.telegrafonline.ro)