Cernavoda oras la Dunare – unul dintre proiectele de dezvoltare ale orasului este infiintarea unui Port turistic care sa se integreze armonios in arhitectura urbanistica a orasului.

Zona identificata este in aval de podurile care traverseaza Dunarea, la cca 1,5 km de oras si are o suprafata de 20.302 mp. Accesul din oras se va poate face usor putand fi realizat atat cu mijloace auto cat si pietonal.
Prin amplasamentul si infrastructura existenta, portul va oferi un potential ridicat de valorificare a turismului nautic, activitati sportive si de agrement. Se intentioneaza ca Portul de la Cernavoda sa devina o destinatie importanta pentru navele de agrement care naviga de-a lungul Dunarii spre litoralului romanesc. Portul va fi prevazut cu ponton si dane de acostare pentru vase mici si medii, spatii de agrement si petrecere a timpului liber pentru localnici dar si pentru turistii care poposesc la Cernavoda. De asemenea, de-a lungul cheului se vor amenaja alei de promenada si spatii verzi cu plantatii decorative si amenajari floristice.

Pentru Cernavoda, Dunarea constituie un potential turistic deosebit iar activitatile de turism se afla intr- stransa interdependenta cu ceilalti factori socio-economici.

Situarea la confluenta fluviului Dunarea cu Canalul Dunare – Marea Neagra, accesul direct la coridoare majore de transport european fluviale, rutiere si de cai ferate, identitatea istorica puternica datorita prezentei vestigiilor si monumentelor istorico-arheologice sunt puncte tari care sustin realizarea acestui proiect la Cernavoda.

In concluzie, implementarea acestui proiect va avea ca rezultat direct cresterea atractivitatii si accesibilitatii unor zone cu potential turistic ridicat. Aceasta initiativa va atrage un nivel considerabil de investitii private ulterioare si va raspunde cerintelor de dezvoltare economica si durabila. Este un proiect de dezvoltare locală de maximă importanţă pentru oraşul nostru, ce va duce la relansarea economică şi socială prin dezvoltarea activităţilor turistice în zona.
(sursa: Primaria Cernavoda)