Două femei din localitatea constănţeană Cernavodă au ajuns, vineri, în faţa instanţei Tribunalului Constanţa, unde sunt judecate pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane. Potrivit rechizitoriului, Ioana Niculai şi Laura Elena Seftiuc sunt acuzate că, la începutul anului 2009, au recrutat-o pe Anca Frăsineanu, din Cernavodă, căreia i-au promis un loc de muncă decent în Germania.

Procurorii spun că tânăra a avut încredere în Niculai întrucât a cunoscut-o prin intermediul unei prietene şi a acceptat să plece în altă ţară, unde spera că va duce o viaţă mai bună. Niculai a dus-o pe Anca Frăsineanu până la aeroportul Băneasa, din Bucureşti, a urcat-o în avion, iar Seftiuc a aşteptat-o în Germania. Cum a aterizat, tânăra a fost dusă într-un apartament, unde a trăit un coşmari. Anchetatorii au stabilit că Anca Frăsineanu era supravegheată în permanenţă şi obligată să se prostitueze cu bărbaţii aduşi de Seftiuc.

Tânăra le-a povestit procurorilor că a fost bătută, umilită, arsă cu ţigara şi dispreţuită de Seftiuc. După o lună de chin, fata a reuşit să ia legătura cu prietena din Cernavodă, care îi făcuse cunoştinţă cu Niculai, şi i-a spus ce a păţit în Germania. Prietena ei a mers la Niculai şi a ameninţat-o că dacă Seftiuc nu îi dă drumul Ancăi Frăsineanu, le denunţă la Poliţie şi a făcut un denunţ. Speriate, cele două traficante au hotărât să o lase pe tânără să plece acasă.

Când s-a văzut în România, Frăsineanu a mers direct la Poliţie, unde a făcut plângere împotriva Ioanei Niculai şi Laurei Elena Seftiuc. Cele două au fost proxenete au fost audiate de procurorii Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanţa, însă nu au recunoscut acuzaţia adusă. Ele au fost trimise în judecată în stare de libertate.
(sursa: www.telegrafonline.ro)