Turistii cazati in sudul litoralului isi pot petrece intr-un mod extrem de placut zilele caniculare de vara efectuand scufundari de agrement la Centrul "Callatis Club Nautic" din Jupiter. Cursurile au loc in fiecare zi, timp de cinci sau sapte zile, in functie de dorinta clientilor, costul unei ore de scufundari fiind de 120 de lei.

Pentru inceput, fiecare iubitor de scuba diving este supus unui examen medical, care stabileste daca acesta este apt pentru scufundarile la mare adancime, care solicita in primul rand inima. Tocmai pentru a elimina orice risc, clubul nu inscrie decat persoane cu varste cuprinse intre 14 si 55 de ani. Scufundarile au loc mai intai in micul golf, special amenajat in fata centrului, ulterior, turistii fiind condusi catre golful cel mare si apoi in largul marii. Cei care doresc sa se scufunde primesc tot echipamentul necesar - costume, masti, butelii de oxigen etc.

"La finalul cursurilor de scufundari, pe care le facem cu instructori profesionisti, turistii pleaca acasa cu un brevet de scufundator amator", ne spune George Lipoveanu, presedintele "Callatis Club Nautic". Marea Neagra este propice scufundarilor de agrement pe perioade scurte de timp. Din cauza hulei, de cele mai multe ori vizibilitatea este foarte redusa. Insa, in momentul in care marea este linistita, fauna si flora marina din sudul litoralului sunt, ne asigura scafandrii din zona, demne de "vizitat".

(sursa:www.ziuact.ro)