Consiliul Local Cernavodă a aprobat, luni seara, într-o şedinţă extraordinară, bugetul şi planul de investiţii pe 2009, propuse de primarul Mariana Mircea.
Primul proiect supus dezbaterilor a fost bugetul de venituri şi cheltuieli al localităţii, previzionat pe anul 2009. Potrivit primarului oraşului, Mariana Mircea, conform Legii nr. 18/2009, privind aprobarea bugetului de stat pe 2009, în temeiul Legii nr. 273/2006, privind finanţele publice locale, administraţia locală din Cernavodă a stabilit un buget de 113.234.268 de lei, reprezentînd venituri proprii şi din alte surse, precum şi cheltuieli materiale, investiţii şi salarii.

O altă hotărîre a Consiliului Local a vizat programul de investiţii şi lista de achiziţii pe anul 2009. Mariana Mircea a precizat că a propus consilierilor o lista de investiţii care prevede continuarea investiţiilor începute în anul 2008, printre care amintim extinderea şi modernizarea Parcului Central, reabilitarea şi extinderea reţelelor termice secundare, refacerea reţelelor de apă şi canalizare, construcţia de locuinţe ieftine pentru tineri. Edilul Cernavodei a mai spus că, la capitolul investiţii, au fost incluse lucrări noi, printre care alimentarea cu energie electrică (iluminat public şi casnic) a trei noi cartiere din oraş, construcţia a trei piscine în aer liber, în trei cartiere, reţea de canalizare în zona Prund, consolidarea a două blocuri de locuinţe afectate.

În lista de investiţii au mai fost prevăzute reabilitarea a două stadioane, amenajarea unor zone cu spaţii verzi, construcţia unui drum de centură pentru autovehiculele de mare tonaj, proiectarea şi execuţia unui centru de urgenţă, proiectarea şi execuţia unui dig. „Proiectele din 2009 vor fi realizate din fondurile obţinute din aplicarea taxei de risc, care a fost aprobată de Consiliul local Cernavodă la sfîrşitul anului trecut şi se aplică societăţilor care prestează activităţi în domeniul nuclear pe teritoriul administrativ al oraşului Cernavodă”, a spus primarul Mariana Mircea. Alte lucrări pe care administraţia locală şi le-a propus pentru anul în curs mai sînt: extinderea cimitirului ortodox, construirea unei biobaze pentru cîini şi pisici, construirea unei capele şi reabilitarea unor unităţi de învăţămînt.

(sursa:www.telegrafonline.ro)