Lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Serviciului Regional al Poliţiei Transporturi Constanţa au efectuat opt descinderi domiciliare pentru anihilarea uneia dintre cele mai mari reţele de hoţi de combustibili din vagoanele de marfă de pe ruta Medgidia – Constanţa.

Anchetatorii spun că acţiunile au vizat locuinţele în care aveau domiciliile declarate Cristian Dumitru, de 24 ani, din Mircea Vodă, Adrian Lipan, de 24 ani, din Mircea Vodă, Constantin Soroceanu, de 24 ani, din oraşul Cernavodă, Adrian Ceaşnog, de 23 ani, din Mircea Vodă, Radu Zuzuleac, de 23 ani, din Mircea Vodă, Ionuţ Samara, de 21 ani, Marian Cheroiu, de 21 ani, Iulică Ţurcanu, de 20 ani, toţi din satul Făclia. Cei opt suspecţi sunt cunoscuţi cu antecedente penale pentru comiterea mai multor furturi din vagoanele încărcate cu produse petroliere.

În timpul verificărilor efectuate, oamenii legii au descoperit la domiciliile acestora mai multe bunuri sustrase din vagoane, respectiv chingi pentru ancorarea mărfurilor vrac, cleşti tip gură de lup folosite de infractori pentru tăierea sigiliior de la vagoane, piese auto şi suporturi pentru lumină tip spot. Oamenii legii au găsit şi peste 200 de litri de benzină şi mai multe bidoane din plastic folosite la furtul de combustibil din vagoanele de marfă. Totodată, anchetatorii au descoperit şi bunurile cumpărate cu banii obţinuţi din furturile de combustibil. Două biciclete medicinale, radiatoare electrice, o cadă şi obiecte sanitare, 53 metri pătraţi parchet laminat şi 39 metri pătraţi gresie sunt doar câteva dintre bunurile reţinute de poliţişti în urma acestor descinderi.

În acelaşi timp, a fost ridicat şi un autoturism marca Opel Astra, care îi aparţine lui Radu Zuzuleac, în portbagajul căuia se aflau şase bidoane din plastic de 60 litri fiecare, două dintre acestea fiind pline cu benzină. În timpul verificărilor, anchetatorii au descoperit că autoturismul circula cu numere de false. Descoperirile poliţiştilor nu s-au oprit aici. În timpul percheziţiilor efectuate în localitatea Făclia, oamenii legii l-au găsit şi pe Ionuţ Ţurcanu, de 21 ani, conducător auto la formaţia de pompieri civili din cadrul Centralei Nuclear-Electrice Cernavodă.

Fratele lui Iulică Ţurcanu este cunoscut cu antecedente pentru furturi din vagoane. La data de 26 octombrie, în timp ce împreună cu alte trei persoane sustrăgea motorină din vagoanele trenului de marfă 20960, a fost împuşcat de lucrătorii de poliţie cu arma de vânătoare, cu bile din cauciuc. Ionuţ Ţurcanu a fost dus la Serviciului de Medicină Legală Constanţa pentru a se stabili cu certitudine natura rănilor din coapsa dreaptă.

Lucrătorii Poliţiei Transporturi au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate provenienţa tuturor bunurilor reţinute. În acelaşi timp, oamenii legii spun că se fac verificări pentru a se descoperi întreaga activitate infracţională a suspecţilor, având în vedere că multe dintre loviturile tinerilor au rămas înregistrate ca fapte cu autori necunoscuţi şi pentru stabilirea prejudiciului creat de aceştia.

(sursa: www.telegrafonline.ro)