Cursurile facultăţilor de Drept, Litere, Teologie, Istorie şi Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii “Ovidius” din Constanţa au fost suspendate, vineri, după ce unul dintre profesorii Facultăţii de Drept a contractat virusul gripal A/H1N1. Directorul interimar al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, dr. Constantin Dina, care s-a prezentat personal la unitatea de învăţământ pentru a superviza desfăşurarea procedurilor de prevenire, a declarat că activitatea în cadrul universităţii se va relua sâmbătă dimineaţă.

Specialiştii DSPJ s-au echipat în costumele speciale şi au amenajat, la intrarea în unitate, o cameră de triere. „Toţi cei care au intrat în contact cu profesoara trec pe la noi pentru a vedea dacă au semne de boală. Persoanele care sunt depistate cu simptome specifice vor fi îndrumaţi către Spitalul de Boli Infecţioase”, a spus ieri dimineaţă, unul dintre reprezentanţii DSPJ, aflaţi la triajul epidemiologic. În scurt timp, întreaga clădire a universităţii a fost evacuată, trecându-se la operaţiunea de dezinfecţie: „Stropim cu o substanţă specială, terralin”. Cadrul didactic a intrat în contact cu mama sa şi cu alţi aproximativ 50 de studenţi. „Pînă acum, mamei, care am înţeles că avea semne de boală, i-au fost luate probele şi trimise la Institutul „Cantacuzino””, a declarat dr. Dina.

Se vor achiziţiona măşti de protecţie

Rectorul Universităţii „Ovidius”, prof. univ. Victor Ciupină, a anunţat că au fost luate toate măsurile de siguranţă pentru a împiedica transmiterea virsului gripal A/H1N1 în rândul studenţilor şi al cadrelor didactice, iar în următoarea perioadă vor fi achiziţionate şi măşti de protecţie, care vor fi distribuite tuturor celor care vor dori să le poarte.

Directorul DSPJ, dr. Constantin Dina, a afirmat că numărul cazurilor de infecţie cu virusul gripal A/H1N1 a ajuns, în Constanţa, la şapte, în ultimele 48 de ore, după ce joi au fost confirmate patru noi cazuri, iar cu o zi înainte fuseseră confirmate alte trei. Astfel, la Constanţa, din luna mai şi până în prezent s-a ajuns la un total de 19 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1. Constantin Dina a mai precizat că toate cazurile de la Constanţa, cu excepţia unuia singur, au fost de import, iar toate persoanele care au contractat virusul au avut forme uşoare ale bolii, fără probleme medicale.

Reprezentanţii DSPJ au informat că toate persoanele din cadrul unităţii de învăţămînt, care prezintă semne de boală, trebuie să se prezinte de urgenţă la cabinetul medical al Universităţii „Ovidius”, de pe Bulevardul Mamaia.

(sursa:www.telegrafonline.ro)