Primarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, a participat, în această saptămână, la cea de a 84-a sesiune plenară a Comitetului Regiunilor Uniunii Europene, a cărui membră este. Ca urmare a adoptării de către Comisia Europeană a programului pentru 2010, membrii comitetului s-au reunit în această sesiune plenară pentru a alege priorităţile care le vor aborda în cursul acestui an.

Ei au dezbătut proiecte privind politicile cu impact puternic la nivel local, precum reforma politicii agricole comune şi cea a politicii de coeziune, precum şi orientările pe care Uniunea Europeană şi le-a ales pentru viitor, în special în ceea ce priveşte economia şi mediul.

Mariana Mircea a spus că viitorul politicii de coeziune şi calea de urmat pentru „macroregiunile” Europei, precum regiunea Mării Baltice sau zona Dunării au ocupat un loc important în această sesiune. „Macro - regiunea Dunăre este o şansă deosebită pentru dezvoltarea durabilă a regiunii Cernavodă, fapt pe care am încercat să-l evidenţiez la Comitetul Regiunilor, ţinând cont de faptul că suntem un oraş nuclear”, a spus Mariana Mircea. Ea a adăugat că strategia pentru macro-regiunea Dunărea va contribui la îmbunătăţirea cooperării interregionale, transfrontaliere şi transnaţionale în Cernavodă şi alte oraşe europene.

Primarul Mariana Mircea a fost numită în noiembrie 2008 membru supleant în comisia de educaţie a Comitetului Regiunilor a Uniunii Europene.
(sursa: www.telegrafonline.ro)