REŢEAUA. Ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa (BCCO) au reuşit să anihileze o reţea specializată în traficul de droguri de mare risc, ce acţiona în Bucureşti, Constanţa, Medgidia şi Cernavodă.

Potrivit anchetatorilor, cercetările au început pe data de 9 februarie, atunci când coordonatorul grupării, Ovidiu Sandu, în vârstă de 24 de ani, din Cernavodă, a fost prins în flagrant, în timp ce căuta cumpărători pentru cinci grame de haşiş şi 19 comprimate, stupefiante pe care oamenii legii le-au găsit în autoturismul său.

În aceeaşi zi, spun anchetatorii, s-au efectuat percheziţii domiciliare în Constanţa, Năvodari şi Cernavodă, în locuinţele lui Ovidiu Sandu, Robert B. şi Sorin E., oamenii legii descoperind nouă grame de haşiş, 3,6 grame de cannabis, 0,5 grame de pulbere de drog, 0,4 grame de mefedronă şi mai multe ghivece în care se cultiva canabis. Potrivit anchetatorilor, membrii reţelei îşi găseau clienţi printre liceenii din Constanţa, Bucureşti, Medgidia şi Cernavodă.


TINERE EXPLOATATE SEXUAL. Două luni mai târziu, ofiţerii BCCO Constanţa l-au prins în flagrant pe Valentin Pricop, în vârstă de 24 de ani, din Cernavodă, care intenţiona să vândă 100 de comprimate de drog sintetic de mare risc. În săptămâna care a urmat, ofiţerii de la Antidrog au extins cercetările şi au identificat şi alţi membri ai reţelei, aşa că, pe data de 21 aprilie, în baza autorizaţiilor emise de magistraţii Tribunalului Constanţa, poliţiştii au efectuat alte două descinderi la domiciliile lui Marian Tomulescu şi Dragoş Şerban, ambii de 21 de ani, din Cernavodă.

În urma celor două acţiuni, anchetatorii au confiscat 110 grame de haşiş şi 44 de comprimate de drog de mare risc. Mai mult, spun ofiţerii BCCO Constanţa, în locuinţa lui Marian Tomulescu au fost găsiţi Alexandru E., de 19 ani, Gabriel S., de 21 de ani şi Eduard D., de 19 ani, care consumau haşiş. Anchetatorii spun că liderul reţelei, Ovidiu Sandu, ar fi racolat şi două tinere, una în vârstă de 14 ani, iar cealaltă de 21 de ani, pe care le exploata sexual într-un apartament închiriat, aflat în oraşul Constanţa. Oamenii legii spun că individul le găsea clienţi prin intermediul anunţurilor de mică publicitate din ziare.

LIDER ARESTAT. Suspecţii s-au ales cu dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic de persoane în vederea exploatării sexuale, fapte prevăzute cu pedepse cuprinse între doi şi 20 de ani de închisoare. Pe numele lui Ovidiu Sandu, judecătorii au emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Ceilalţi indivizi implicaţi în această afacere sunt cercetaţi în stare de libertate.

La ancheta în urma căreia gruparea a fost destructurată au luat parte ofiţerii BCCO Constanţa, forţe ale Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanţa, poliţişti din Cernavodă şi luptătorii Serviciului de Intervenţie Rapidă, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Oamenii legii spun că reţeaua era alcătuită din nouă persoane. Pentru a nu periclita ancheta, aceştia au refuzat să dea publicităţii numele a cinci dintre indivizii care făceau parte din grupare.
(sursa: www.telegrafonline.ro)