Curtea de Apel Constanţa a respins, ieri, recursul declarat de Ovidiu Sandu, de 25 ani, din Cernavodă, împotriva deciziei Tribunalului Constanţa de a-l aresta pentru trafic şi deţinere de droguri de mare risc şi trafic de minori. Alături de el este anchetată, în libertate, concubina lui, Nicoleta Raluca Popescu.

Potrivit procurorilor DIICOT Constanţa, la începutul acestei luni, Sandu a închiriat un apartament în cartierul constănţean Tomis Nord, în care a sechestrat-o pe Loredana M., de 14 ani, în vederea exploatării ei sexuale. În plus, tânărul ar fi instigat-o pe concubina lui să-i vândă şapte comprimate de ecstasy unui individ pe nume „Iuda”, implicând-o totodată şi în traficul de minore.

Anchetatorii spun că, pe 9 aprilie, Sandu şi Nicoleta Raluca Popescu au fost prinşi de poliţişti, în localitatea Valu lui Traian, în maşina lui Sandu, în timp ce se duceau la Cernavodă cu intenţia de a vinde 20 de comprimate de Ecstasy unui investigator sub acoperire. Asupra tânărului au fost găsite 19 pastile de ecstasy şi 0,2 grame de canabis, iar concubina lui avea în geantă un fragment de ţigară ce conţinea tutun şi canabis.

Femeia a declarat că Sandu îi dăduse ţigareta ca să o păstreze pentru mai târziu. Imediat după ce a fost prins în flagrant, Ovidiu Sandu s-a oferit să colaboreze cu poliţiştii şi să îi denunţe pe complicii lui, în speranţa că nu va fi arestat. Cu toate că a mai „turnat” două persoane, tânărul s-a trezit, după 17 zile de la depistarea lui, respectiv pe 27 aprilie, că este reţinut şi arestat pentru 29 de zile. Procurorii DIICOT Constanţa au mai stabilit că, la începutul acestei luni, lui Ovidiu Sandu i-a fost plasată Loredana M., de 14 ani, care fusese racolată în martie de un amic de-al lui şi obligată să se prostitueze.

Adolescenta a fost dusă în apartamentul închiriat în Tomis Nord, unde a cunoscut-o pe concubina lui Sandu şi unde a fost forţată să se drogheze. Oamenii legii nu au putut dovedi acuzaţia de proxenetism întrucât Loredana M. a declarat că nu a fost exploatată sexual de Sandu, ci doar încuiată în aparatament şi obligată să consume droguri. Prezent în faţa instanţei de recurs, Ovidiu Sandu nu a vrut să declare nimic cu privire la acuzaţiile aduse, iar avocaţii au pledat pentru eliberarea acestuia din arest şi obligarea lui de a nu părăsi ţara.

Apărătorii au susţinut că tânărul a colaborat cu procurorii, iar cel pe care l-a denunţat şi a fost găsit cu 100 de comprimate de ecstasy în buzunar, este cercetat în libertate. Magistraţii au respins cererea şi au decis ca Ovidiu Sandu să fie anchetat, în continuare, cu cătuşe la mâini.
(sursa: www.telegrafonline.ro)