Apreciaţii actori Horaţiu Mălăele şi Nicolae Urs sunt aşteptaţi, în această seară, de la ora 19.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, pentru a spune povestea unui „Măscărici”.
Cu ajutorul geniului cehovian, regizorul Horaţiu Mălăele pune sub lumina reflectoarelor viaţa unui bătrân actor, jertfită pe altarul muzei Thalia. Alături de bătrânul actor Vasili Vasilici Svetlovidov (Horaţiu Mălăele) se află, ca o slugă credincioasă, sufleurul teatrului, Nikita Ivanici (Nicolae Urs).

„Măscăriciul” lui Anton Pavlovici Cehov nu îl poate lăsa indiferent pe cel care vine în sala de teatru. Complexitatea trăirilor, trecerea cu dezinvoltură de la o stare la alta, stârnesc emoţii publicului şi fac din „Măscăriciul” cehovian un spectacol de suflet, care se cere revăzut. Piesa - un cântec de lebedă al actorului Vasili Vasilici Svetlovidov care şi-a închinat viaţa teatrului, timp de patru decenii - este şi o invitaţie adresată publicului, de a empatiza cu trăirile actorului.

Decorul piesei este realizat de Nina Brumuşilă, iar costumele sunt create de Adriana Popa. Dramatizarea şi adaptarea scenică au fost realizate de Niculae Urs şi Horaţiu Mălăele. De altfel, interpretul lui Nikita Ivanici are un adevărat cult pentru piesele şi mai ales pentru proza scurtă a marelui Cehov. În această variantă, spectacolul a avut premiera la Teatrul Bulandra, pe 27 februarie 2005.

Pentru a veni în sprijinul celor cu venituri mici, dar care doresc să îi (re)vadă pe cei doi actori într-un regal actoricesc, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Constanţa, Gheorghe Ungureanu, vine cu o ofertă specială: doi pe un bilet. Beneficiarii acestei oferte sunt: elevii, studenţii, pensionarii şi pentru că se apropie 1 Mai, din lista „privilegiaţilor” nu puteau să lipsească şomerii. Preţul biletelor este de 40 şi 50 lei.
(sursa: www.telegrafonline.ro)