Aproximativ două mii de şomeri constănţeni au participat, vineri, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată de reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Constanţa. Manifestarea a avut loc, concomitent, în oraşele Constanţa, Mangalia şi Medgidia, standurile angajatorilor fiind vizitate de 1.979 de persoane dornice să-şi găsească un loc de muncă.

„A fost un eveniment organizat în toată ţara de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. În condiţiile în care viaţa economică este marcată de nesiguranţă, AJOFM a venit în întâmpinarea doritorilor de locuri de muncă organizând această bursă, care, în acest moment, poate fi considerată o supapă de salvare pentru şomerii constănţeni”, a declarat directorul adjunct din cadrul AJOFM, Emilia Murineanu.

Deşi până joi răspunseseră pozitiv invitaţiei lansate de AJOFM doar 57 de agenţi economici de pe raza judeţului Constanţa, până vineri, numărul acestora a crescut simţitor, ajungând la 93. Astfel, de la 1.213 locuri de muncă vacante oferite şomerilor constănţeni, s-a ajuns la 1.911 locuri de muncă, ceea ce a plasat judeţul Constanţa pe locul doi pe ţară în ceea ce priveşte oferta de muncă oferită în cadrul Bursei Generale a Locurilor de Muncă.

La nivelul municipiului Mangalia, au participat 23 de agenţi economici, care au oferit 316 locuri de muncă celor aproximativ 350 de vizitatori. Numărul celor care au fost selectaţi pentru a participa la un interviu a fost de aproximativ 247. La Medgidia, aproximativ 350 de şomeri dornici să-şi găsească un loc de muncă au vizitat standurile celor 23 de agenţi economici, totalul locurilor de muncă oferite fiind de 650.

În Constanţa, sediul Universităţii Maritime Constanţa, unde a avut loc bursa, a fost luat cu asalt de 1.279 de constănţeni în căutarea unui job. Aceştia au putut alege între 945 de locuri de muncă, oferite de 47 de agenţi economici. Potrivit datelor deţinute de AJOFM, din totalul celor 1.979 de vizitatori, 285 au fost angajaţi pe loc, iar 1.180 au fost selectaţi pentru a participa la interviuri. La nivelul judeţului Constanţa, la sfârşitul lunii martie, numărul şomerilor era de 24.500, dintre care 15.423 indemnizaţi, rata şomajului ajungând la 7,7%.
(sursa: www.telegrafonline.ro)