ŞIR DE COLIZIUNI • Un mort şi trei răniţi! Acesta este bilanţul unui tragic accident rutier petrecut ieri, în jurul prânzului, pe Drumul Naţional 3, între Constanţa şi comuna Valu lui Traian. În urma carambolului rutier, în care au fost implicate nu mai puţin de şase maşini, traficul rutier a fost dat peste cap, pe şosea formându-se cozi kilometrice. 
 
În urma cercetărilor, poliţiştii de la Rutieră au stabilit că Marinela Ivănescu, în vârstă de 39 de ani, din Medgidia, aflată la volanul unui Matiz, înmatriculat CT 71 GYM, se deplasa pe DN 3, dinspre localitatea Valu lui Traian către Constanţa. La un moment dat, spun oamenii legii, femeia a frânat pe banda a doua de mers, cu intenţia de a vira la stânga, pe un drum secundar, peste banda dublă continuă. În spatele Matiz-ului, spun oamenii legii, a oprit şi un autoturism marca Mitsubishi Colt, cu numărul de înmatriculare CT 08 HER, la volanul căruia se afla Alina Grigore, de 28 de ani, din Constanţa. În secundele următoare a început coşmarul… 
Potrivit anchetatorilor, Gheorghe Văcaru, de 53 de ani, din Constanţa, şoferul unui Logan, înmatriculat B 33 PPT, aparţinând firmei de pază “Titanii Security”, nu a mai avut timp să încetinească şi a acroşat din spate Mitsubishi-ul, ricoşând instantaneu pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu un autoturism marca Honda Civic, înmatriculat B 84 LKN, condus regulamentar, dinspre Constanţa către Valu lui Traian, de Dan Ştefan Covaci, din Bucureşti. După impact, Loganul firmei de pază “Titanii Security” s-a răsucit pe şosea şi a fost proiectat înapoi pe sensul său de mers, unde a lovit un alt Logan, înmatriculat CT 16 SRB, condus de Emil Şerbu, de 58 de ani şi o Dacie 1310, cu numărul CT 76 RUJ, la volanul căreia se afla Elena Foca, de 35 de ani, din comuna Valu lui Traian. 

VIAŢĂ CURMATĂ. În urma teribilului carambol, Gheorghe Văcaru, şoferul firmei “Titanii Security”, a suferit răni grave, medicii care au ajuns la locul accidentului nemaiputând face nimic pentru a-i salva viaţa. Şoferul Hondei şi alţi doi pasageri, Radu Daniel Groza şi Maria Ionescu, au fost răniţi şi transportaţi cu ambulanţele la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Pentru scoaterea cadavrului lui Gheorghe Văcaru dintre fiarele contorsionate ale Loganului a fost necesară intervenţia unui echipaj de descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea”. În urma accidentului, traficul rutier s-a desfăşurat cu dificultate timp de mai bine de o oră. Poliţiştii continuă cercetările pentru a elucida împrejurările exacte în care a avut loc această tragedie rutieră. Trupul neînsufleţit al lui Gheorghe Văcaru a fost transportat la morgă, pentru efectuarea necropsiei.

ŞOSELE NESIGURE. Statisticile pe care Inspectoratul General al Poliţiei Române le-a dat publicităţii arată că, în medie, în fiecare zi, şase persoane mor în accidente petrecute pe şoselele din România. Un raport întocmit de reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) plasează ţara noastră pe ultimul loc în Europa la capitolul siguranţei rutiere. Datele furnizate arată că, în primele patru luni ale acestui an, 730 de persoane şi-au pierdut viaţa în aproape 3.000 de accidente, alţi 2.700 de oameni suferind răni grave.
(sursa: www.telegrafonline.ro)