• FLAGRANTUL • Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au formulat, vineri, propunere de arestare preventivă pe numele a două persoane, acuzate că au adus în staţiunea Mamaia două adolescente pentru a le pune să se prostitueze. Mihai Munteanu şi Ionica Cojocaru, ambii în vârstă de 27 de ani, din localitatea constănţeană Hârşova, sunt anchetaţi pentru comiterea infracţiunii de proxenetism. Cei doi au fost reţinuţi de oamenii legii în parcarea hotelului “Doina”, din staţiunea Mamaia, acolo unde negociau de zor tariful pentru două fete din Hârşova, în vârstă de 18 şi, respectiv, 15 ani. Poliţiştii constănţeni spun că aceştia cereau câte 300 de lei pentru o partidă de sex, fără să ştie că presupusul client este ofiţer sub acoperire şi că oamenii legii aşteaptă în zonă încheierea tranzacţiei, pentru a-i încătuşa. În momentul în care au pus mâna pe banii marcaţi anterior, poliţiştii au intervenit şi i-au reţinut. Potrivit anchetatorilor, cei doi suspecţi au fost filaţi timp de aproape o lună, un ofiţer reuşind să ia legătura cu ei, sub pretextul că vrea să cumpere două fete pentru a le exploata sexual în Spania. Întâlnirea de joi după-amiază ar fi trebuit să fie hotărâtoare pentru această afacere penală…

INFORMAŢII CONTRADICTORII. Până aici, varianta Poliţiei. Ciudat este faptul că, într-un comunicat de presă remis, vineri, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, se precizează faptul că Mihai Munteanu şi Ionica Cojocaru au adus la întâlnirea cu ofiţerul sub acoperire o singură tânără, nu două. Am încercat să aflăm unde s-a „pierdut” una dintre adolescentele pe care suspecţii ar fi intenţionat să le vândă, dar oficialii Parchetului au ridicat din umeri, explicând că singura persoană care ne poate oferi informaţii suplimentare despre acest dosar ar fi procurorul de caz pe care, fatalitate, potrivit explicaţiilor primite, nu avem cum să-l contactăm pentru că este plecat din localitate. Cert este că, după flagrant, Mihai Munteanu şi Ionica Cojocaru au fost escortaţi de mascaţi la sediul IPJ Constanţa pentru audieri. Potrivit anchetatorilor, cei doi s-au declarat nevinovaţi. Judecătorii au decis, vineri seara, arestarea celor doi indivizi suspectaţi de proxenetism.

DISPĂRUTĂ. Adolescenta în vârstă de 15 ani a fost dusă, joi seară, în Centrul de Primire Minori în Regim de Urgenţă “Gheorghe Hagi”, din Constanţa, unde ar fi urmat să beneficieze de consiliere psihologică. “Peste noapte, minora a fugit din centru. În procesul verbal întocmit de poliţistul care a adus-o la noi scria că a fost găsită în staţiunea Mamaia, unde se afla cu intenţia de a practica prostituţia. Noi am anunţat Poliţia despre dispariţia fetei. Imediat după ce vom obţine mai multe informaţii, vom încerca să luăm legătura cu familia ei”, a declarat Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa. La ancheta în urma căreia cei doi au fost capturaţi au luat parte şi ofiţeri din cadrul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă.
(sursa: www.telegrafonline.ro)