Primăria oraşului Cernavodă va da în folosinţă, în cursul acestei luni, un nou bloc cu locuinţe de tip ANL. Potrivit primarului Mariana Mircea, blocul are regimul de înălţime P+3+M, este alcătuit din două tronsoane şi are 40 de unităţi locative, 30 locuinţe cu câte o cameră şi 10 apartamente cu două camere. În prezent se lucrează la amenajarea zonei din jurul blocului: parcări, spaţii verzi, alei cu borduri şi trotuare, racord la reţeaua de energie electrică, racord la reţea de apă şi canalizare. Mariana Mircea a spus că aceste lucrări se realizează cu fonduri de la bugetul local.


 De asemenea, primarul a afirmat că aleşii Consiliului Local au adoptat, prin hotărâre, criteriile pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor de repartizare a locuinţelor ANL. „Criteriile au fost stabilie în conformitate cu prevederile Legii 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. Conform legii, pot beneficia de locuinţe ANL persoanele cu vârsta de până la 35 de ani care au domiciliul în oraşul Cernavodă şi nu deţin în proprietate o altă locuinţă”, a spus Mariana Mircea. 


Tot prin hotărâre a Consiliului Local a fost stabilită o comisie de verificare a dosarelor, care va stabili punctajele în conformitate cu criteriile aprobate prin hotărâre de Consiliu. „În cazul înregistrării unor punctaje egale, solicitanţii vor fi departajaţi în funcţie de situaţia locativă a fiecăruia, având prioritate, numai în acest caz, solicitanţii a căror situaţie locativă este sau poate deveni, în mod iminent, gravă. Dacă nici acest criteriu nu este suficient, departajarea se poate face în funcţie de vechimea cererii solicitantului, luându-se în considerare data înregistrării cererii”, a spus Mariana Mircea. Ea adăugat că, până în prezent, 95 de dosare au întrunit cerinţele legii.
(sursa: www.telegrafonline.ro)