Primarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, s-a întâlnit, vineri, cu preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, Dumitru Daniel Learciu. Temele discutate în timpul întâlnirii au vizat problemele cu care se confruntă Spitalul orăşenesc din Cernavodă, instituţie preluată de curând de către administraţia locală.


 Discuţiile au vizat şi modul în care vor fi achitate datoriile acumulate de unitatea spitalicească până la preluarea de către autoritatea locală. Preşedintele Casei de Asigurări a asigurat administraţia de la Cernavodă că spitalul va beneficia în continuare de sumele care se alocă de către Casa de Asigurări. Mariana Mircea a spus că, în această perioadă, se efectuează verificări ale documentelor care dovedesc acumularea de datorii la toate unităţile sanitare. 


Protocolul dintre Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa şi Primăria Cernavodă, prin care spitalul a trecut în subordinea Consiliului Local Cernavodă, a fost semnat la mijlocul lunii iulie. Mariana Mircea declara atunci că o preocupare principală a autorităţii locale o constituie administrarea corectă a bugetului.
(sursa:www.telegrafonline.ro)