ÎNMORMÂNTAT. Bogdan Mitu, bărbatul care şi-a pus capăt zilelor pe data de 3 ianuarie, după ce şi-a înecat soţia în apele Canalului Dunăre – Marea Neagră, a fost înmormântat ieri. Pe ultimul drum l-au condus rudele şi câţiva prieteni. Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus într-o casă funerară de lângă Biserica Sfântul Andrei, din Cernavodă. Rudele l-au îmbrăcat pe Bogdan Mitu cu un costum alb, de mire. În jurul orelor 11.30, coşciugul a fost scos din casa funerară, cortegiul, la care s-au alăturat şi curioşi, pornind către cimitir. Înainte ca sicriul să fie coborât în groapă, un preot a oficiat o slujbă scurtă. „Eu cred că această poveste se încheie astăzi. Până acum s-au făcut foarte multe speculaţii, foarte multe comentarii şi cred că acum totul se va linişti. Mie cel mai rău mi-a părut de mama lui Bogdan, care a auzit în ultima lună o mulţime de lucruri urâte despre fiul ei”, a declarat o femeie. „Mulţi au zis că Bogdan Mitu ar mai fi în viaţă, că l-au văzut chiar prin Cernavodă. Toate s-au dovedit nişte minciuni. După părerea mea, ar trebui să se renunţe la aceste presupuneri. Ce s-a întâmplat a fost groaznic, au murit patru oameni, dar Poliţia ar trebui lăsată să-şi facă treaba şi să descopere toate secretele acestei poveşti”, a spus un bărbat.

CERTURI. Între timp, ancheta continuă în dosarul tragediei de la Cernavodă. Oamenii legii au descoperit că, pe data de 2 ianuarie, între Bogdan Mitu şi Gabriela a izbucnit o ceartă foarte violentă. Scandalul a determinat-o pe Gabriela Mitu să plece din garsoniera din oraşul Feteşti în care locuia împreună cu Bogdan şi să se mute la o prietenă din Cernavodă. În aceeaşi zi, mama Gabrielei Mitu a sunat-o şi i-a cerut să vină acasă pentru a se întâlni cu Bogdan Mitu, care o căuta disperat. „Vino acasă să te vezi cu el, că ăsta ne omoară!”, i-ar fi spus Elena Garoafă fetei sale. Se pare că certurile tot mai dese care aveau loc între Bogdan şi Gabriela i-ar fi determinat pe soţii Garoafă să le ceară acestora să se mute din casa lor. Potrivit unor surse judiciare, Elena Garoafă, asistent maternal în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, se temea că, din cauza acestor scandaluri, ar fi putut să-l piardă pe George Vasiliuc, de 14 ani, băiatul pe care îl avea în îngrijire, care reprezenta a doua sursă de venit pentru familie.

DESCOPERIRE. Amintim că trupul neînsufleţit al lui Bogdan Mitu a fost descoperit în apele Canalului Dunăre – Marea Neagră, la un metru de mal. Descoperirea care pune capăt nesfârşitelor speculaţii referitoare la dispariţia lui Bogdan Mitu a fost făcută în jurul orelor 07.50, chiar de cms. şef Nicolae Emilian, şeful Poliţiei Cernavodă. „Făceam un rond prin oraş înainte de a ajunge la sediu şi am trecut prin zona respectivă, aşa cum fac în fiecare dimineaţă. Am văzut corpul plutind la niciun metru de mal. Era în acelaşi loc în care a fost găsit cadavrul Gabrielei Mitu. L-am sunat imediat pe procurorul de caz. În zona respectivă, apa nu este curgătoare, aşa că, imediat după ce temperaturile au crescut, cadavrul a ieşit la suprafaţă”, a declarat cms. şef Emilian Nicolae. Pe malul Canalului au sosit, în scurt timp, criminaliştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, care au început examinarea preliminară a cadavrului. Oamenii legii au descoperit asupra lui Bogdan Mitu suma de 6.000 de lei, actele garsonierei din oraşul Feteşti, în care locuia împreună cu Gabriela Mitu, telefonul mobil, un set de chei şi portofelul în care a fost găsit şi documentul său de identitate. Anchetatorii cred că Bogdan Mitu avea de gând să vândă locuinţa din Feteşti. „Aceasta pare a fi singura explicaţie, având în vedere faptul că avea actele locuinţei la el”, a precizat cms. şef Dumitru Catană, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.
(sursa: www.telegrafonline.ro)