Tiberiu Hânsă, fiul fostului primar din Cernavodă, Gheorghe Hânsă, a ajuns din nou în atenţia poliţiştilor. Poliţiştii din Saligny spun că bărbatul în vârstă de 39 de ani a fost prins vineri după-amiază, în jurul orei 18.00, împreună cu Sapabani Amet, de 31 de ani, Stan Dumitru, de 61 de ani, Constantin Golodin, de 35 de ani, Marcel Ene, de 51 de ani, Sorin Bănică, de 44 de ani, şi Constantin Popa, de 43 de ani, toţi din Medgidia, în pădurea Ocolului Silvic Cernavodă, într-o zonă cunoscută ca fiind sit arheologic.

Poliţiştii i-au surprins în timp ce efectuau săpături cu două utilaje grele. Anchetatorii au descoperit o groapă cu diametrul de 1,5 metri adâncime, doi metri lăţime şi patru metri lungime, în care se afla material feros. Totodată, în apropierea gropii au mai fost identificate alte deşeuri feroase, în cantitate de aproape 800 kg. În timpul verificărilor, oamenii legii au descoperit şi două dispozitive artizanale folosite la detectarea metalelor îngropate în sol.

Cei şapte bărbaţi sunt cercetaţi în prezent sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi efectuarea de către persoanele fizice sau juridice neautorizate a unor detecţii sau săpături în situri arheologice. În ultimul dosar aflat pe masa procurorilor, Tiberiu Hânsă împreună cu tatăl său, Gheorghe Hânsă, şi Nicolae Hânsă, fratele fostului edil, Marin Cadiu şi Mihai Adam sunt acuzaţi că, în perioada 2005-2008, suspecţii ar fi obţinut profituri uriaşe de pe urma unor afaceri necurate derulate cu fondurile Primăriei Cernavodă. Valoarea prejudiciului a fost estimată la 28 de miliarde de lei vechi.
(sursa: www.telegrafonline.ro)