Marian Văleanu, fostul poliţist şi comandant al Poliţiei Cernavodă este din nou în atenţia oamenilor legii. El este anchetat într-un dosar aflat pe rolul Parchetului Tribunalului Constanţa pentru înşelăciune, fals şi uz de fals. Potrivit procurorilor, fostul poliţist a falsificat mai multe acte pentru a obţine o pensie mai mare.

Oamenii legii spun că, în luna noiembrie a anului trecut, Marian Văleanu a dat în judecată Casa Judeţeană de Pensii Constanţa pe motiv că i s-ar fi calculat pensia greşit. În dosarul prezentat instanţei, Văleanu falsificase gradul deţinut în perioada în care a activat în structurile MAI. Conform anchetatorilor, Văleanu a ieşit la pensie ca ofiţer principal 1, însă pentru a obţine mai mulţi bani, fostul poliţist şi-a falsificat documentele şi a spus că ar fi trecut în rezervă ca ofiţer specialist 2. Judecătorii au solicitat lămuriri compartimentului juridic al Poliţiei Judeţene Constanţa şi în urma verificărilor efectuate s-a descoperit că actele prezentate de Văleanu erau contrafăcute, iar pensia îi fusese calculată corect.

Cazul a fost trimis procurorilor pentru soluţionare. Reamintim că nu este prima dată când fostul poliţist falsifică documente oficiale. În anul 2003, Marian Văleanu, la aceea vreme şef al Poliţiei din Cernavodă, a încercat să obţină recompensa din asigurarea auto şi şi-a incendiat propriul autoturism. La acea dată Văleanu a primit o amendă administrativă.
(sursa: www.telegrafonline.ro)