Primarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, a convocat Consiliul Local pentru luni, 28 februarie, în şedinţă ordinară, în cadrul căreia vor dezbate 24 de proiecte de hotărâri iniţiate de primarul oraşului. Unul dintre proiecte se referă la aprobarea încheierii contractului între oraşul Cernavodă şi SC RAJA Constanţa în vederea realizării proiectului privind „reabilitarea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi de canalizare“, construirea unei staţii noi de pompare a apei, extinderea conductei de aducţiune a apei şi a reţelei de canalizare.
 
„Prin acest proiect, reţeaua de canalizare din oraş se va îmbunătăţi pe o suprafaţă de 9.286,94 metri pătraţi, cuprinzând străzile: Călăraşi, Nicolae Bălcescu, General Irimia Grigorescu, Mircea cel Bătrân, Miron Costin, Indiguirilor, Viorelelor, Ioachim Ionaşcu, Ghioceilor, Războieni, Mărăşeşti, Maxim Gorki şi 1919. Investiţia mai prevede construirea unei staţii de pompare a apei şi a unui bazin de egalizare a debitelor”, a spus Mariana Mircea. Un alt proiect pe ordinea de zi se referă la atribuirea, în folosinţă gratuită, a Casei mortuare către Parohia Sf. Chiril, aflată în vecinătate. 
 
Potrivit primarului, Casa mortuară a fost finalizată la începutul anului 2010 de către Primărie şi s-a aflat în administrarea acesteia până în prezent. La solicitarea cetăţenilor, Primăria a luat iniţiativa de a amenaja capele mortuare în toate parohiile din oraş. Aprobarea unui proiect privind înfiinţarea unor plantaţii de pomi fructiferi reprezintă un alt proiect de hotărâre care va fi dezbătut în şedinţa de luni a Consiliului Local. „Această acţiune se încadrează în programul judeţean de cercetare şi refacere a plantaţiilor de pomi fructiferi, derulat de Consiliul Judeţean Constanţa, care se va desfăşura în perioada 15 martie - 15 aprilie. 
 
Prin participarea la program, Primăria Cernavodă intenţionează extinderea spaţiilor verzi din oraş prin plantarea a aprox. 800 de pomi fructiferi: caişi, piersici şi pruni. Primăria Cernavodă a mai realizat o astfel de acţiune la sfârşitul anului trecut, când s-au plantat circa 50.000 de puieţi de salcâm pe o suprafaţă de 10,5 hectare de teren în diferite zone ale oraşului”, a mai afirmat Mariana Mircea. 
(sursa: www.telegrafonline.ro)