Consiliul Local Cernavodă a adoptat, în urmă cu două săptămâni, o hotărâre privind fluidizarea traficului rutier la intrarea în oraş dinspre zona Unităţilor 1 şi 2 ale Centralei Nucleare Electrice (CNE). Primarul Mariana Mircea a spus că reglementarea traficului rutier se va face ca urmare a reclamaţiilor privind traficul aglomerat din ultima perioadă în zona CNE şi apropierea sezonului estival, existenţa doar a două benzi de circulaţie, dar şi pentru faptul că staţiile de autobuz sunt nesemnalizate şi neamenajate.

Mariana Mircea a spus că reprezentanţii CNE au sesizat Primăria Cernavodă cu privire la traficul rutier aglomerat, care s-a creat în ultimele luni, din cauza lucrărilor de reabilitare ale podului de peste Dunăre şi care îngreunează desfăşurarea activităţii în cadrul CNE. De aceea, conducerea CNE a propus administraţiei publice locale un proiect de reamenajare a zonei, constând în realizarea unui sens giratoriu în zona de acces la Unitatea 1 a CNE, sens giratoriu care va avea o formă alungită.

Tot în această zonă se vor amenaja staţii pentru mijloacele de transport în comun cu trotuare şi peroane delimitate cu borduri. Primarul oraşului a mai spus că, în zona de acces a Unităţii 2, sistemul rutier va fi reglementat prin aplicarea de marcaje cu vopsea reflectorizantă şi indicatoare rutiere reflectorizante. Cu avizul Poliţiei Rutiere se vor amplasa şi indicatoarele rutiere specifice fiecărei reglementări.
(sursa: www.telegrafonline.ro)