Locuitorii municipiului Tulcea, dar şi turiştii care vor veni de acum înainte în Delta Dunării, pot vizita Centrul Eco-turistic Delta Dunării.

Centrul recreează atmosferica mirifică a Deltei Dunării, de la cadrul natural prezentat prin intermediul dioramelor, la aspectele socio-culturale, tradiţionale şi încheind într-un mod inedit cu acvariul poziţionat la demisolul clădirii. Fauna şi flora recreate în Centrul Eco-turistic reprezintă o adevărată anticameră a Deltei, în care vizitatorii sînt martorii celor mai spectaculoase aspecte specifice, care niciodată nu pot fi surprinse într-o singură vizită în mediul natural. Centrul Eco-turistic Delta Dunării este unul dintre cele mai moderne spaţii de expunere interactivă realizate în România, un obiectiv turistic care va atrage un număr mare de turişti, a cărui valoare a ajuns la 4 milioane de euro.

CJT este una dintre instituţiile care a contribuit cu suma de 745.000 euro, la care se adaugă şi contribuţia PHARE, de aprox. 500.000 euro. Toţi speclialiştii prezenţi la inagurarea de ieri au susţinut că Delta reprezintă o rezervaţie transfrontalieră, fără graniţe, ce are nevoie să fie făcută cunoscută lumii întregi, iar în acest sens, prin Programul de Vecinătate România - Ucraina, este nevoie de realizarea unor circuite turistice, în care să fie implicate autorităţile participante la proiect.

(sursa:www.telegrafonline.ro)