Tribunalul Constanţa a respins ca neîntemeiată cererea formulată de şase societăţi comerciale din Cernavodă privind suspendarea executării Hotărîrii Consiliului Local nr. 58, adoptată în septembrie anul trecut de Consiliul Local Cernavodă.

Hotărîrea interzice accesul maşinilor în zona centrală a oraşului şi propune transformarea acesteia într-o zonă de promenadă pentru locuitori. Hotărîrea a fost aprobată de toţi consilierii locali şi acceptată de cetăţenii oraşului. Într-un sondaj de opinie efectuat de Primărie în rîndul locuitorilor oraşului a reieşit că 77% din persoanele intervievate consideră că interzicerea circulaţiei maşinilor în centrul oraşului este benefică pentru toată lumea şi 88% îşi doresc ca centrul oraşului să devină un loc liniştit de promenadă, un loc de întîlnire pentru tineri şi vîrstnici şi lipsit de poluare.

În motivarea cererii de suspendare a actului administrativ, respectivele societăţi au reclamat că activitatea lor economică este afectată de HCL nr. 58, dar fără să facă dovada prejudiciului, în condiţiile art. 1.169 din Codul Civil. Mai mult, reclamantele au susţinut că întîmpină dificultăţi în activitatea de aprovizionare, însă reprezentanţii Primăriei Cernavodă spun că acesta este un motiv neîntemeiat pentru că, prin aceeaşi hotărîre, administraţia locală permite accesul maşinilor care aprovizionează spatiile din zona centrală.

„În acţiunea de suspendare a unui act administrativ menit să îmbunătăţeasca viaţa cernăvodenilor nu s-au alăturat şi ceilalţi agenţi economici din zona centrală, în număr mult mai mare. Ei au înţeles avantajele unui centru pietonal. Administraţia locală va demara în scurt timp lucrările de modernizare a centrului oraşului, care constau în extinderea şi modernizarea parcului central, reabilitarea sistemului de apă - canalizare, pavarea trotuarelor şi aleilor”, a declarat primarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea.

(sursa:www.telegrafonline.ro)