Oraşul Cernavodă are nevoie de un Centru de Primire a Urgenţelor care să funcţioneze în cadrul spitalului din localitate. Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, dr. Camelia Ciobotaru, a declarat că, în cel mai scurt timp, va înainta Ministerului Sănătăţii (MS) o adresă prin care va solicita înfiinţarea, în cadrul Spitalului Orăşenesc Cernavodă, a unui Centru de Primire a Urgenţelor, o unitate fără de care, în mod normal, nici nu ar trebui să funcţioneze spitalul.

„Nu ştiu cum nimeni nu a făcut pînă acum o cerere în acest sens, nu ştiu ce s-a întîmplat, în condiţiile în care oraşul are Centrala Nucleară Electrică Cernavodă, care reprezintă un risc în anumite condiţii. Trebuie să existe neapărat un serviciu de urgenţă acolo. Aşa că această problemă va constitui pentru mine o prioritate”, a declarat reprezentantul Ministerului Sănătăţii în teritoriu, dr. Ciobotaru.

Chiar dacă medicul director recunoaşte că vor exista unele probleme legate de personalul care va profesa în cadrul acestui serviciu, ea spune că liniile de gardă vor fi asigurate, la nevoie, chiar şi cu medici generalişti, care vor lua parte la cursuri de specialitate în ceea ce priveşte medicina de urgenţă. „Nu avem ce face. Vor fi medicii generalişti pregătiţi şi pe medicina de urgenţă. Trebuie cît mai urgent posibil să înfiinţăm un asemenea centru la Cernavodă”, a mai explicat dr. Ciobotaru.

În opinia directorului executiv, centre de primire a urgenţelor ar trebui să existe în cadrul tuturor spitalelor. De exemplu, şi Centrul de Sănătate Băneasa, dar şi Spitalul Orăşenesc Hîrşova ar trebui să aibă în alcătuire asemenea puncte sanitare. Problema rămîne însă cea a personalului care să profeseze aici. „La Cernavodă există spaţiul necesar, există aparatura de care este nevoie, avem ambulanţe”, spune dr. Ciobotaru.
(sursa:www.telegrafonline.ro)