După ce că nivelul apei din Canalul Dunăre - Marea Neagră, până la ecluză, este cu aproape un metru mai sus faţă de centrul localităţii Cernavodă, oraşul de lângă Dunăre a fost lovit, vineri, de o ploaie puternică, fapt care a dus la inundarea lui. Primarul Mariana Mircea a spus că mai multe case şi clădiri din centru, între care şi cele în care îşi au sediile Primăria şi Poliţia Comunitară, au fost inundate.

Mariana Mircea a precizat că ploaia torenţială a afectat numai centrul, nu şi restul oraşului. Mai multe echipe de pompieri au intervit cu motopompe pentru evacuarea apei de pe străzi şi din imobilele inundate. Pe unele străzi, nivelul apei atingea şi un metru. În cursul zilei de vineri, zece persoane din locuinţele inundate au fost evacuate, mutându-se la rude până la retragerea apelor. Având în vedere situaţia din oraşul Cernavodă, SC RAJA SA Constanţa a mobilizat un număr impresionant de forţe umane şi logistice la faţa locului.


Sub conducerea directorului general adjunct, Aurel Presură, reprezentanţii Secţiei Canal din Cernavodă, dar şi reprezentanţii tuturor secţiilor de la nivelul judeţului Constanţa s-au deplasat la faţa locului. Pentru a face faţă situaţiei, pe lângă forţa umană, RAJA a adus în zonă trei vidanje, două motopompe de putere mare, dar şi greneratoare de curent electric, necesare funcţionării acestor aparate. Totodată, pentru a crea o nişă între zona centrală şi Canal, pentru ca apa din zonă să se scurgă direct în Canal, la faţa locului au fost trimise şi două excavatoare. La Cernavodă au lucrat peste 100 de oameni, reprezentanţi ai RAJA Constanţa, Primăriei Cernavodă şi ai unor firme private.
(sursa articol: www.telegrafonline.ro)