SC RAJA SA Constanţa este nevoită să treacă la măsuri drastice în cazul restanţierilor. „Raţionalizarea consumurilor de către abonaţi şi scăderea semnificativă a numărului de consumatori din domeniul privat pun în pericol continuitatea serviciului de alimentare cu apă.

În aceste condiţii, la nivelul RAJA Constanţa s-au luat măsurile necesare pentru ca abonaţii bun-platnici de la nivelul celor două judeţe, Constanţa şi Ialomiţa, să poată beneficia în continuare de sistemul centralizat de alimentare cu apă şi canalizare”, a declarat purtătorul de cuvânt al RAJA Constanţa, Irina Oprea.

Astfel, indiferent de forma juridică şi domeniul de activitate, toţi abonaţii care înregistrează restanţe la plata facturilor de apă sunt avizaţi şi debranşaţi. Reprezentantul regiei spune că, în unele situaţii, avizările şi notificările nu aduc rezultatul scontat, iar abonaţii rău-platnici nu-şi achită restanţele. DATORII DE 70 MII LEI. O astfel de situaţie se înregistrează la Cernavodă, unde, în cartierul Columbia, abonaţii din nouă blocuri înregistrează către RAJA o datorie de aproape 70.000 lei.

Încă de la începutul lunii septembrie, abonaţii celor nouă blocuri, care nici până la ora actuală nu sunt constituiţi în asociaţii, au fost notificaţi să-şi desemneze un reprezentant de branşament, cu care regia să poată încheia, în condiţii legale, un contract de furnizare apă potabilă. „În urma încheierii acestor contracte între RAJA şi reprezentantul ales al locatarilor de la nivelul blocurilor, urmau să fie încheiate convenţiile de facturare individuală pentru toţi proprietarii de apartamente.

Notificările au fost transmise către toţi proprietarii de apartamente de la nivelul celor nouă blocuri, fie în mod direct - personal, fie prin poştă cu confirmare de primire”, a mai spus Oprea. În plus, în toată această perioadă, reprezentanţii RAJA Constanţa au afişat, zilnic, la toate blocurile din Columbia, anunţuri ce conţineau procedura de facturare individuală, debitele restante, dar şi avizarea de debranşare începând cu 18 octombrie 2010, însă fără niciun rezultat.

Nici până la ora actuală, la niciunul din cele nouă blocuri vizate nu s-a reuşit încheierea procedurii de facturare individuală şi nici nu s-au achitat restanţele. „În aceste condiţii, suntem nevoiţi să punem în aplicare măsura drastică de debranşare. Astfel, pe 18 octombrie 2010, blocurile DS20, DS21, DS22, DS23, DS24, Bl.11, H5 şi E4 vor fi debranşate de la sistemul de alimentare cu apă, până la intrarea în legalitate şi achitarea tuturor debitelor restante”, atrage atenţia, în al doisprezecelea ceas, purtătorul de cuvânt al RAJA Constanţa.

(sursa: www.telegrafonline.ro)