Primăria oraşului Cernavodă a demarat o serie de lucrări de refacere a infrastructurii în colonia Columbia - zona Prund, pentru comunitatea de etnie romă. Primarul Mariana Mircea a spus că printre lucrările începute se numără reabilitarea cartierului de locuinţe printr-un proiect integrat de regenerare urbană şi realizat în cadrul Programului de intervenţii prioritare finanţat de Guvernul României prin Fondul Român de Dezvoltare Socială.

Proiectul are ca obiectiv îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale populaţiei rome din comunitatea colonia Columbia - zona Prund. Mariana Mircea a afirmat că, tot în zonă, a fost demarat şi un proiect de reabilitare a reţelei de canalizare, care trebuie înlocuită din cauza faptului că este foarte veche şi este degradată în proporţie de 80%. „De aceea se impunea realizarea unui astfel de proiect de reabilitare care va duce la creşterea confortului în gospodării şi, implicit, a stării de sănătate a romilor care trăiesc în zona Prund.

De asemenea, prin acest proiect se urmăreşte şi creşterea accesului la servicii medicale prin amenajarea unui punct medical comunitar care să ofere servicii medicale primare şi campanii de educaţie pentru sănătate”, a spus Mariana Mircea. Ea a adăugat că lucrările de reabilitare a reţelei de canalizare măsoară 930 de metri liniari şi sunt în plină desfăşurare, iar punctul medical este deschis patru ore zilnic pentru membrii comunităţii Prund.

Primarul din Cernavodă a mai spus că, tot pentru comunitatea romă din zona Prund, Primăria a organizat, săptămânile trecute, mai multe acţiuni, printre care „Minte sănătoasă într-un corp sănătos”, la care au participat 70 de copii de etnie romă. Persoanele implicate în proiect au vorbit cu oamenii din zonă şi le-au comunicat informaţii privind alimentaţia sănătoasă şi sportul, atât de necesare unei vieţi armonioase şi sănătoase. „Romii fac parte din viaţa noastră şi de aceea trebuie să îi integrăm în comunitate. Uniunea Europeană alocă bani pentru proiecte destinate romilor şi este obligaţia noastră să folosim aceste fonduri pentru a ajuta comunităţile de etnie romă”, a declarat primarul.
(sursa: www.telegrafonline.ro)