Primăria oraşului Cernavodă va demara acţiunea privind plantarea de material pomicol în anumite zone ale oraşului. Potrivit primarului Mariana Mircea, acţiunea face parte din programul Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) de înfiinţare a plantaţiilor forestiere în mai multe zone ale judeţului.

Mariana Mircea a spus că Primăria Cernavodă a ales să înfiinţeze plantaţii forestiere pe o suprafaţă de 10,5 hectare de teren, unde se vor planta 52.500 puieţi de salcâm, în diferite zone ale oraşului. „Au fost identificate zone unde se impunea plantarea de material verde. Acestea sunt zona Sere - o zonă unde se va construi un cartier cu 200 de locuinţe, zona Canalului navigabil, zona de extravilan sud a oraşului, în vecinatatea Cimitirului ortodox şi zona taluzuri din cartierul Columbia un cartier cu blocuri de locuinţe.

Acţiunile de primire şi plantare a puieţilor de salcâm se va face etapizat până la sfârşitul anului, iar pregătirea terenurilor, plantarea şi întreţinerea se va face de către Primăria oraşului prin serviciile de specialitate”, a spus Mariana Mircea. Prima acţiune de plantare a salcâmilor va avea loc sâmbătă, 13 noiembrie, pe strada Victoriei, în zona Cimitirului ortodox. Primarul Mariana Mircea face apel la cetăţenii oraşului de a participa voluntar la această acţiune. „Voluntarii sunt aşteptaţi, începând cu ora 9.00, să contribuie la înfrumuseţarea edilitară a oraşului. Cei ce au pe acasă instrumente de lucru (cazma, lopată) sunt rugaţi să le ia cu ei”, a mai afirmat primarul.
(sursa: www.telegrafonline.ro)