TELEFONUL CARE I-A SCHIMBAT VIAŢA. Amănunte şocante în dosarul dublului asasinat de la Cernavodă! Pe baza declaraţiilor date de Gheorghe Deli-Iorga, anchetatorii au reuşit să refacă în amănunt traseul principalului suspect al dublului asasinat petrecut pe data de 3 ianuarie pe strada Călăraşi. Povestea de coşmar a început în jurul orelor 08.00, atunci când Gheorghe Deli-Iorga a ajuns la locul de muncă. La puţin timp după ce tânărul şi-a început programul, spun oamenii legii, acesta a primit telefonul blestemat care avea să-i schimbe pentru totdeauna viaţa. “L-a sunat prietenul lui cel mai bun, Bogdan Mitu, care se afla într-o stare de spirit foarte ciudată. Acesta i-a vorbit despre problemele de sănătate grave pe care le avea şi i s-a plâns că soţia lui, Gabriela, nu-l mai înţelege şi că se ceartă tot mai des cu ea. Bogdan Mitu a încheiat dialogul pe un ton ultimativ, spunându-i că pentru el viaţa nu mai are nicio importanţă. Imediat după ce a rostit acele cuvinte, i-a închis. Gheorghe Deli-Iorga a încercat să-şi sune de câteva ori amicul pentru a afla unde este, dar acesta nu i-a mai răspuns… Îngrijorat, suspectul a plecat de la locul de muncă”, a declarat procurorul de caz. Gheorghe Deli-Iorga le-a spus anchetatorilor că mai întâi a mers acasă. Tulburat de ultimele cuvinte ale prietenului său, acesta a golit o sticlă întreagă de coniac. Apoi s-a îmbrăcat şi a plecat spre domiciliul soţilor Petre şi Elena Garoafă.

FILMUL CRIMELOR. Gheorghe Deli-Iorga a declarat la audieri că a stat de vorbă cu soţii Garoafă timp de aproape o oră, în încercarea de a-i convinge pe aceştia să discute cu Gabriela despre problemele pe care le avea în căsnicie. Era convins că intervenţia părinţilor ar putea să schimbe comportamentul tinerei faţă de Bogdan. La un moment dat, Petre Garoafă l-a rugat pe tânăr să-l ajute să care ceva la subsolul locuinţei. Gheorghe Deli-Iorga le-a spus oamenilor legii că a continuat să-i povestească tatălui Gabrielei despre problemele conjugale ale fiicei sale, fără să-şi dea seama că bătrânul începe să-şi piardă răbdarea. “Suspectul a declarat că, pe parcursul dialogului, Petre Garoafă s-a enervat şi a început să îl înjure şi că bărbatul a apucat un cuţit cu care l-a ameninţat. Suspectul susţine că l-a dezarmat pe Petre Garoafă şi apoi l-a înjunghiat. Zgomotele au fost auzite de Elena Garoafă”, a precizat procurorul de caz. Femeia a pus şi ea mâna pe un cuţit în încercarea de a se apăra de agresorul care urcase şi care, plin de sânge, se îndrepta spre ea. Nu a avut nicio şansă în faţa atacatorului. Anchetatorii spun că Gheorghe Deli-Iorga i-a smuls arma din mână şi a lovit-o de mai multe ori. Cu ultimele puteri, femeia s-a îndreptat spre o uşă, într-o încercare disperată de a scăpa din mâinile agresorului, dar acesta a ajuns-o din urmă, a tras-o înapoi şi i-a aplicat loviturile fatale. “Mâna nu mi se mai oprea…”, le-a spus Gheorghe Deli-Iorga procurorilor în timpul audierilor. Totul se întâmpla în jurul orelor 11.30.

S-A ASCUNS ÎN CASĂ. Imediat după ce a realizat ce făcuse, spun oamenii legii, Gheorghe Deli-Iorga a fugit acasă. După aproape o oră şi jumătate, tânărul s-a speriat şi s-a hotărât să se întoarcă în casa soţilor Garoafă, pentru a-şi acoperi urmele. El le-a spus anchetatorilor că mai întâi a înfăşurat cadavrul lui Petre Garoafă într-un covor şi l-a ascuns sub patul de la subsol, după care a înghesuit cadavrul Elenei Garoafă în şifonier, blocând uşile cu un fotoliu. Principalul suspect le-a mai spus anchetatorilor că a şters cu nişte cârpe bălţile de sânge de pe podelele imobilului şi că a aşternut pe jos mai multe pleduri curate. Acesta a luat apoi de pe jos cele două cuţite şi s-a îndreptat spre ieşire. “În momentul în care a realizat, însă, că strada este plină de oameni care l-ar putea observa părăsind casa celor două victime, acesta s-a răzgândit şi s-a ascuns în subsolul locuinţei”, a declarat procurorul de caz. Între timp, poliţiştii din Cernavodă aflaseră că Bogdan Mitu şi-a înecat soţia în apele Canalului Dunăre – Marea Neagră, iar oamenii încercau să dea de urma părinţilor tinerei, pentru a le da teribila veste. Rând pe rând, în gospodăria soţilor Garoafă au intrat vecinii, poliţiştii din Cernavodă şi mai mulţi asistenţi sociali care îi căutau pe soţii Garoafă. Pare incredibil faptul că, în tot acest timp, Gheorghe Deli-Iorga se afla în casă, aşteptând un moment prielnic pentru a fugi. După câteva ore petrecute în locuinţa soţilor Garoafă, Gheorghe Deli-Iorga a reuşit să iasă fără a fi văzut…

ARMA CRIMEI. Oamenii legii spun că Gheorghe Deli-Iorga a fost inclus în cercul de suspecţi după ce actul său de identitate a fost descoperit în poşeta Gabrielei Mitu. După câteva ore de audieri, acesta declara că este autorul dublului asasinat. Între timp, tânărul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor deosebit de grav. Anchetatorii au reuşit să găsească marţi, la groapa de gunoi din Cernavodă, un cuţit despre care cred că a fost folosit de Gheorghe Deli-Iorga pentru uciderea Elenei Garoafă. “Prelevarea probelor de pe armă se va face foarte greu, în condiţiile în care aceasta a stat în aer liber atâta timp. Vom vedea ce se va putea face. I-am arătat cuţitul lui Gheorghe Deli-Iorga, iar acesta a spus că seamănă cu cel pe care l-a folosit-o pentru a o ucide pe Elena Garoafă”, a declarat procurorul de caz. Anchetatorii continuă căutările, în speranţa că vor reuşi să găsească şi a doua armă.

BOGDAN MITU, ÎNCĂ DE NEGĂSIT. Autorităţile au continuat ieri să caute trupul neînsufleţit al lui Bogdan Mitu, în apele Canalului Dunăre – Marea Neagră, însă fără niciun rezultat. Trei scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au luat parte la operaţiune, dar, din cauza temperaturii foarte scăzute, aceştia au fost nevoiţi să renunţe la căutări mai devreme decât se estimase iniţial. “Este frig, iar echipamentul a început să îngheţe. De asemenea, vizibilitatea este redusă, vorbim aici despre 25 – 30 de centimetri”, a declarat maiorul Adrian Hornea, din cadrul ISU “Dobrogea”. Bogda Mitu este în continuare dat dispărut.
(sursa: www.telegrafonline.ro)