Primarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, a declarat că, după instalarea sa în funcţie, a constatat că există o dezorganizare totală în ceea ce priveşte administrarea blocurilor din Cernavodă.

Mariana Mircea a precizat că, din cauza faptului că blocurile nu sînt constituite în asociaţii de proprietari sau de locatari, cele mai multe imobile arată într-o stare jalnică, iar în ceea ce priveşte infrastructura, aceasta lasă de dorit. “Pînă în prezent, locatarii blocurilor din Cernavodă au fost lăsaţi de izbelişte. Din cauza faptului că nu există un statut juridic la nivelul locuinţelor, nu s-au putut atrage fonduri pentru refacerea blocurilor, iar de programul de izolare termică al blocurilor nici măcar nu se mai pune problema. De aceea, îndemn toate familiile din Cernavodă să se constituie în asociaţii de proprietari sau de locatari, pentru a-i putea ajuta la rîndul nostru.

Nu ştiu ce i-a împiedicat, pînă în prezent pe locuitorii din Cernavodă să formeze asociaţiile, dar cert este că, de acum înainte, Primăria va oferi sprijini logistic pentru înfiinţarea acestor asociaţii. Nu trebuie decît bunăvoinţă din partea cetăţenilor, pentru a se prezenta la Primărie, în vederea înfiinţării acestor asociaţii. Fac un apel la toţi locuitorii, pentru a înţelege acest mesaj şi sper să dea curs invitaţiei noastre, pentru a putea demara Programul de reînfrumuseţare a blocurilor din Cernavodă”, a declarat Mariana Mircea.

Primarul a mai spus că, dacă se vor constitui într-o asociaţie de locatari, familiile din Cernavodă vor putea primi fonduri pentru reabilitarea termică, iar blocurile vor putea fi vopsite. Chiar şi relaţia dintre cetăţeni şi societatea de furnizare a apei şi a agentului termic, Detacan SA, se va putea schimba în bine, prin înfiinţarea asociaţiilor, a mai adăugat primarul Mariana Mircea. “Trebuie să facem puţină ordine în Cernavodă şi să aducem localitatea, din punct de vedere al imaginii, la un nivel acceptabil. Pentru a putea realiza acest lucru avem nevoie şi de ajutorul cetăţenilor, care sper să ne înţeleagă demersul”, a spus Mariana Mircea.

(sursa:www.telegrafonline.ro)