Circulaţia rutieră DN 22 C, Constanţa - Cernavodă, care precede Autostrada Soarelui, urma să fie oprită noaptea trecută, pentru efectuarea unor lucrări de reabilitare a căii ferate, pe magistrala Bucureşti - Constanţa. Lucrările de reparaţii la tronsonul din zona podului de la Cernavodă, înainte de intrarea pe Autostrada Soarelui, impuneau întreruperea traficului rutier timp de trei nopţi la rînd, între orele 22.00 şi 04.00.

Potrivit şefului Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, cms Tudorel Dogaru, circulaţia pe DN 22C nu a fost întreruptă din cauză că firma care efectuează lucrarea nu a semnalizat corespunzător zona. Din verificările efectuate ieri, de poliţiştii de la rutieră, s-a constatat că nu erau montate toate indicatoarele care să avertizeze asupra ocolirii zonei respective, iar cele existente nu respectau standardele. “Nu te poţi juca cu astfel de lucruri. Este vorba despre un drum naţional european cu un trafic intens şi nu ne putem bate joc de conducătorii auto pentru că o semnalizare necorespunzătoare crează situaţia de a-i întoarce din drum zeci de km. Şi nu este vorba numai de nervii oamenilor, ci şi de costurile pe care le implică aceste schimbări de rută atît pentru posesorii de autoturisme dar, mai ales, pentru marii transportatori”, a declarat cms. Tudorel Dogaru. El a adăugat că astăzi vor fi efectuate noi verificări privind semnalizarea zonei. Dogaru a precizat că închiderea tronsonului respectiv nu poate fi evitată, fiind vorba de o amplă lucrare de reabilitare a magistralei de cale ferată.

În situaţia în care firma care efectuează reparaţiile va respecta toate normele legale, în perioada în care traficul va fi oprit, trei agenţi de poliţie se vor afla în trei puncte ale traseului pentru a-i avertiza pe şoferi că DN22C este închis şi pentru a le recomanda o altă rută. Turiştii care vin sau pleacă de la mare, dar şi constănţenii pot utiliza următoarea variantă alternativă: DN 2A Constanţa - Hîrşova - Giurgeni - Ţăndărei - Slobozia - Urziceni şi, în continuare, DN 2 Urziceni - Bucureşti.

(sursa:www.telegrafonline.ro)