Valoarea medie a unui velier inscris la competitia Regatta Marii Negre este cuprinsa intre 80.000 si 100.000 de euro, insa poate ajunge si la 220.000 de euro, a declarat ieri, Bogdan Craiciu, organizator al competitiei.

El a precizat ca la aceasta valoare maxima se ridica un velier sub pavilion bulgar, care a ocupat locul al doilea in prima zi a concursului nautic de la Eforie Nord, dupa ambarcatiunea Ann, proprietate a omului de afaceri George Copos. "O barca devine nepretuita daca reuseste sa castige doua-trei competitii. Aceasta a castigat deja patru", a declarat George Copos, care a refuzat, in acest mod, sa precizeze cat l-a costat velierul cumparat la mana a doua din Franta. Ambarcatiunea achizitionata de fostul vicepremier este marca Archambault, care permite, conform fisei tehnice, o masa de incarcare de 1.830 kg, cu pana la 12 membri ai echipajului. Copos este si proprietar al Ana Yacht Club - Eforie Nord, singurul port, potrivit lui Bogdan Craiciu, de inalta clasa din tara. Cu toate acestea, a adaugat Craiciu, proprietarii de ambarcatiuni ar avea nevoie la marina din Eforie Nord de un restaurant, de un magazin de profil si de inca o cafenea. Proprietarii de ambarcatiuni platesc la Ana Yacht Club o chirie estivala cuprinsa intre 800 de euro si 3.000 de euro, in functie de lungimea yahtului, pentru toata perioada mai-septembrie.

Regatta Marii Negre, organizata in perioada 18 - 20 iulie, la Eforie Nord, s-a incheiat ieri, dupa etapa off shore. Potrivit lui Bogdan Craiciu, manager general al firmei organizatoare, Set Events, fondul de premiere al celei de-a treia editii a acestei competitii nautice este de aproximativ 17.000 de euro, in conditiile in care concurentii nu au platit taxa de participare.

(sursa:www.ziuact.ro)