Daca vrei sa zbori o poti face, fara nici un fel de problema, pe Aerodromul din Tuzla * Scoala de parasutism ofera celor avizi de placeri extreme posibilitatea de a-si potoli setea de adrenalina

Preturile sunt accesibile: 150 de euro saltul in tandem si aproximativ 850 de euro cursurile de parasutism.

Totul porneste din curiozitate si, in timp, se transforma intr-o mare pasiune. Simti aerul cum te ghideaza, in drumul tau catre pamant si nu poti renunta usor la zborul cu parasuta. Majoritatea curiosilor vin la Tuzla pentru salturi in tandem, cu instructorii, insa foarte multi dintre acestia raman la cursurile de specializare. Cei care vor sa faca saltul in gol au diverse motivatii: unii vin cu prietenii, din curiozitate, altii vin sa se destreseze.

A sari dintr-un avion, de la 3.000 de metri, este o experienta deosebita", spune Adrian Costandache, seful scolii de parasutism. Instructorul explica faptul ca, la inceput ai emotii, pentru ca "ar fi anormal sa nu existe". Unii chiar isi doresc sa sara cu parasuta, insa multi compara parasutismul cu bungee-jumping-ul. "Ala nu este sport, iti creeaza o senzatie si atat. Nu presupune nici un fel de pregatire, nici un fel de specializare. Sau vreo perspectiva de performanta. Si la primul si la cel de-al 1.000-lea salt cu coarda, ai aceleasi senzatii.

Parasutismul este un sport care are o anumita trasabilitate, necesita pregatire si iti dezvolta anumite abilitati. Nu exista campionate de bungee-jumping, din cate stiu eu. In parasutism vorbim de performanta, de competitii, probe diferite, foarte specializate", spune Adrian Vasilache, directorul Aerodromului din Tuzla.

Dintre vedete, prima care a dat tonul la salturile cu parasuta, a fost Mihaela Radulescu. Laudata de catre instructori, vedeta de televiziune a fost foarte docila si a ascultat toate indicatiile. Intre ea si urmatoarea vedeta a fost diferenta de trei ani: "Mihaela a venit in 2003 aici. Au mai venit Calin Goia de la Voltaj, Paula Seling, Catrinel Sandu. Noi nu-i intrebam cine sunt sau ce fac... daca sunt vedete sau nu".

(sursa:www.ziuact.ro)