În memoria marelui interpret de muzică uşoară, Dan Spătaru, autorităţile din Medgidia au numit noua sală de sport din localitate “Dan Spătaru”. Primarul oraşului, Marian Iordache, a deschis oficial sala, situată pe strada Dezrobirii, lîngă Şcolile nr. 2 şi “IL Caragiale”, în prezenţa mai multor elevi, nerăbdători să joace fotbal.

Primarul a explicat că amplasamentul a fost ales pe strada Dezrobirii deoarece în zonă sînt trei unităţi de învîţămînt care nu au spaţiu corespunzător pentru desfăşurarea activităţilor sportive. Construcţia sălii “Dan Spătaru” a fost realizată din structură metalică exterioară, panouri perimetrale de închidere şi învelitoare multistrat, uşoare. Anexele pentru sportivi cuprind patru vestiare, două grupuri sanitare pentru fete şi două pentru băieţi, un grup sanitar pentru persoanele cu handicap şi cabine de duş.

Dimensiunea sălii este de 26,96 x 48, iar suprafaţa de teren cuprinde 40,0 x 20,0 metri şi a fost executată din covor turnat bistrat. Sala are o capacitate de 153 locuri şi două locuri pentru persoanele cu handicap. În sală se pot juca handbal, baschet şi volei. Valoarea investiţiei se ridică la peste 2,6 milioane de lei, fonduri alocate de Compania Naţională de Investiţii, iar sistematizarea pe verticală, precum şi reţelele de alimentare cu apă, canalizare şi termică, în valoare de 200.000 de lei, au fost finanţate de la bugetul local al Medgidiei.

(sursa:www.telegrafonline.ro)