Cei peste 40.000 de locuitori ai municiupiului Medgidia sînt invitaţi să sărbătorească “Zilele Medgidiei”, o manifestare devenită tradiţie în ultimii ani. Deschiderea oficială a festivităţilor a avut loc ieri, în Piaţeta Decebal, unde primarul Marian Iordache a dat starul celei de-a X-a ediţii a “Zilelor Medgidiei”.

În deschidere au fost arborate însemnele sărbătorii, drapelul României, icoana Sfîntului Dumitru, protectorul oraşului, şi steagul Uniunii Europene. “Este o săptămînă a bucuriei şi toleranţei. Copiii, tinerii şi vîrstnicii sînt angrenaţi în diferite competiţii. Îi aştept pe toţi să participe la sărbătoare şi să se distreze”, a declarat primarul.

Prima zi a sărbătorii a continuat cu un specatcol de muzică populară şi uşoară, susţinut de tineri din Medgidia. Tot în prima zi a avut loc la Biblioteca Municipală IN Roman o expoziţie de carte a scriitorilor şi poeţilor din localitate şi s-au deschis standurile comerciale. Astăzi, copiii sînt aşteptaţi la două concursuri - “Copilăria colorează Medgidia”, concurs de desene pe asfalt, şi un concurs de biciclete, “Pedalăm de zor spre viitor”, urmate de o piesă de teatru a elevilor de la cercul de teatru al “Clubului Copiilor”. După-amiază, toţi locuitorii sînt aşteptaţi la scena din Piaţeta Decebal, unde va avea loc un spectacol susţinut de copiii din şcolile şi liceele din Medgidia.

(sursa:www.telegrafonline.ro)