După ce, de la începutul anului, cursanţii de pe raza întregului judeţ puteau susţine proba practică numai la Constanţa, începând cu 1 iulie, proba practică pentru obţinerea permisului de conducere se va desfăşura şi în Medgidia. Prefectura a emis, vineri, ordinul privind aprobarea procedurii de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, prin care se prevede posibilitatea ca proba practică la categoriile B, C, CE, D, DE şi subcategoriile D1 şi D1E să se desfăşoare şi în Medgidia.

În conformitate cu Ordinul ministrului Administraţiei şi Internelor, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a sistat începând cu 19 ianuarie desfăşurarea probei practice pentru obţinerea permisului de conducere în municipiile Mangalia şi Medgidia, până la îndeplinirea condiţiilor de trafic rutier care să permită parcurgerea unor trasee impuse de noile reglementări. Întrucât în Medgidia Primăria a asigurat condiţiile de desfăşurare a procedurii de examinare practică prin instalarea de semafoare pentru dirijarea circulaţiei rutiere, candidaţii din zonă vor putea susţine aici la cerere proba practică.

Sistemul a fost montat în urmă cu două săptămâni în zona INTIM, la intersecţia străzilor Independenţei şi Industriei, intersecţie care a creat probleme de circulaţie de-a lungul timpului. Scopul sistematizării este de a fluidiza circulaţia în intersecţia cu trei intrări şi de a scădea riscul de accidente. Sistemul de semaforizare este prevăzut cu şase aparate destinate dirijării conducătorilor auto şi două pentru pietoni.
(sursa: www.telegrafonline.ro)