De astăzi şi până la mijlocul lunii septembrie, turiştii care vor să intre cu autovehiculul în Mamaia vor plăti taxa de acces la intrarea în staţiune. Potrivit directorului executiv al Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local (SPITVBL) Constanţa, Virginia Ştefănică, valoarea taxei a fost menţinută la nivelul anilor trecuţi.

Astfel, fiecare intrare în staţiune va costa trei lei, un abonament pentru 24 de ore va costa patru lei, unul pentru şapte zile - 25 de lei, iar pentru întreg sezonul estival abonamentul costă 250 de lei. Abonamentele vor putea fi achiziţionate de la dispeceratele staţiilor de taxare aflate la intrarea în staţiune. Sistemul de taxare este aplicat în trei puncte ale staţiunii Mamaia, respectiv la intrarea dinspre Năvodari - două bariere, la intersecţia b-dului Aurel Vlaicu cu b-dul Mamaia - zece bariere şi la intrarea în staţiune dinspre b-dul Mamaia - patru bariere.

Taxa de barieră va fi plătită de toate persoanele care provin din afara judeţului Constanţa, iar proprietarii de autovehicule cu domiciliul în municipiul Constanţa care au maşini achiziţionate în leasing pot solicita Primăriei eliberarea de legitimaţii de liberă trecere.
(sursa: www.telegrafonline.ro)