Litoralul românesc întruneşte condiţiile optime pentru ca turiştii să se simtă în siguranţă în ceea ce priveşte condiţiile de îmbăiere. Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a efectuat mai multe analize privind calitatea apei, care arată că pe litoralul românesc zonele de îmbăiere sunt de calitate bună şi foarte bună.

Potrivit responsabilului de comunicare al ABADL, Cătălin Anton, la începutul acestei luni au fost prelevate probe de apă de pe sectoarele de plajă dintre Năvodari şi Vama Veche. “Conform raportului, calitate foarte bună a apelor se înregistrează pe sectoarele Mamaia II - Estival, Cordon Eforie II - Tabăra Luminiţa, Costinesti I - Pescărie, precum şi pe aproape toată suprafaţa de plajă cuprinsă între staţiunile Olimp şi Vama Veche”, a declarat Anton. De altfel, conform raportului Comisiei Europene privind calitatea apelor de îmbăiere, dat publicităţii săptămâna trecută, toate cele 49 de zone îmbăiere de pe litoralul românesc corespund standardelor europene obligatorii, constatându-se un progres faţă de anii 2007 şi 2008.

Reprezentanţii ABADL susţin că monitorizarea zonelor de îmbăiere va continua pe toată perioada sezonului estival. De asemenea ABADL a pus la dispoziţie numărul de telefon 0241.552080 begin_of_the_skype_highlighting              0241.552080      end_of_the_skype_highlighting şi adresa de email: dispecer@dadl.rowater.ro pentru orice sesizări şi reclamaţii cu privire la aspectul plajelor, a calităţii apei, dar şi la serviciile de pe plajă.
(sursa: www.telegrafonline.ro)