Bărbatul prins în flagrant pe 20 noiembrie 2010 în timp ce încerca să mituiască un poliţist pentru a scăpa de un dosar penal a apărut, vineri, pentru prima oară în faţa instanţei. Cristian Căliman, din Medgidia, este judecat pentru dare de mită şi furt calificat, infracţiuni pe care le-a recunoscut în totalitate.

Avocatul lui a cerut aplicarea dispoziţiilor legii micii reforme pentru ca acuzatul să beneficieze de reducerea pedepsei cu o treime. Procurorul de şedinţă a solicitat condamnarea lui Căliman la o pedeaspă privativă de libertate, în vreme ce avocatul a cerut o pedeapsă cu suspendare. Apărătorul a promis, în numele clientului său, că acesta nu va mai încălca niciodată legea şi că se va ocupa de creşterea animalelor, ca şi până acum. Instanţa a rămas în pronunţare. Potrivit rechizitoriului, Căliman a furat opt vaci din gospodăria unui localnic din Cernavodă. Proprietarul animalelor a reclamat furtul la poliţie, iar cazul i-a fost repartizat agentului Gigi Iscru, de la Poliţia din Cernavodă. Omul legii a pornit în căutarea animalelor şi, luându-se după urmele lăsate de turma de vite, a ajuns până la marginea oraşului Medgidia, unde, într-o grădină din apropierea silozului ce aparţine lui Cristian Căliman, a dat peste vacile furate.

Poliţistul i-a surprins pe Căliman şi pe alţi doi indivizi în timp ce sacrificau a doua vită din cele opt furate din Cernavodă. Cei trei indivizi au fost duşi la sediul Poliţiei din Medgidia pentru audieri. Primul care a dat declaraţii a fost Căliman, care, profitând de un moment în care a rămas singur în birou cu agentul Iscru, i-a propus acestuia o sumă de bani pentru a-l scăpa de acuzaţii. În timp ce poliţistul le lua declaraţii celorlalţi doi indivizi prinşi cu Căliman, acesta din urmă s-a dus acasă şi a adus banii pe care intenţiona să-i dea omului legii. Căliman nu ştia însă că agentul Iscru a anunţat Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Constanţa. În momentul în care hoţul de animale a revenit în biroul poliţistului şi i-a oferit 1.600 de lei, au apărut procurorul şi ofiţerii anticorupţie.
(sursa: www.telegrafonline.ro)